Schimbarea antrenorului n-a produs, din păcate, şocul pozitiv aşteptat în tabăra rosso-nerilor. Cu interimarul Călin Cheregi la comandă, dar fără şapte jucători, absenţi din cauza coronavirusului, CSM Reşiţa a făcut un nou joc modest, de această dată pe terenul formaţiei Turris Oltul Turnu Măgurele. Gazdele au deschis scorul încă din minutul 10, când Cioinac l-a învins pe Cobrea direct din lovitură liberă, de la circa 20 de metri. Minutul 20 a adus şi o eliminare din tabăra reşiţeană: Acka a văzut roşu, după un fault din postura de ultim apărător. Apărarea CSM-ului a devenit şi mai fragilă, iar peste 3 minute Turris a înscris golul doi ca în curtea şcolii: Voinea a pus latul din 6 metri, după o centrare pe jos de pe stânga atacului teleormănean. 3-0 a fost în minutul 28, când Niţă şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor. Golul de onoare al Reşiţei a căzut în minutul 32, cu largul concurs al portarului gazdelor. Balonul şutat de Dudea de la circa 25 de metri a fost prins pe linie şi scăpat ulterior în poartă de goalkeeperul Ducan. Scorul pauzei, 4-1, a fost stabilit de Niţă, care l-a mai învins o dată pe Cobrea cu un voleu superb din marginea careului. Repriza secundă a fost ceva mai echilibrată, probabil în absenţa mizei, întrucât soarta partidei era deja decisă. Tabela nu s-a mai modificat însă, iar Turris a obţinut o victorie clară în faţa unei echipe reşiţene care se confruntă cu o perioadă foarte dificilă.

„Din păcate, traversăm o perioadă foarte grea. Din punctul de vedere al rezultatelor, nu se întâmplă ceea ce ne-am dorit, sau ceea ce am pregătit. În continuare, suntem afectaţi de tot mai multe probleme de sănătate, de acest COVID, care ne-a obligat să lăsăm şapte jucători acasă. Aseară am întâmpinat din nou probleme, am avut jucători care nu au putut să doarmă pentru că au avut febră, dar am luat decizia să respectăm competiţia, să mergem mai departe cu ceea ce avem. După cum aţi văzut, nu ne-a ajutat azi nici startul de joc. Nişte greşeli impardonabile, acea eliminare stupidă care a fost regulamentară, dar cred că în repriza a doua am arătat o cu totul altă faţă, chiar dacă am jucat cu un om în minus. Felicit jucătorii pentru repriza a doua, pentru dăruirea de care au dat dovadă, pentru modul în care ne-am „adunat”. Nu e un moment uşor, cu marile lipsuri pe care le avem. După cum am spus, am lăsat şapte jucători acasă, iar pe alţi doi nu am putut să-i folosim. Nu ştiu ce se va întâmpla, săptămâna viitoare vor fi din nou teste, încercăm să ne adunăm şi să rezolvăm problema aşa cum putem. După meciul cu Pandurii, eu am plecat de la Reşiţa împreună cu colegii mei, dar, la insistenţele conducerii, şi chiar ale lui Alex Pelici, am revenit luni ca să pregătesc acest joc. În acest moment, nu ştiu care este situaţia mea, mi s-a spus doar că am un contract pe care trebuie să-l respect. După cum ştiţi, eu mă ocup şi de centrul de copii şi juniori de la Reşiţa, unde cred că s-au făcut lucruri bune, cu care ne putem mândri. Urmează să revenim la Reşiţa, unde se va lua o decizie pentru  ceea ce urmează să se întâmple în continuare. Dar cea mai importantă este starea de sănătate a jucătorilor, după cum bine ştiţi, de trei săptămâni avem grave probleme”, a declarat Călin Cheregi.

CSM Reşiţa: Alberto Cobrea, Lorenzo Acka, Andrei Dumitraş, Daniel Ciobanu, Caius Lungu, Cătălin Bagherea, Emanuel DAT, Laurenţiu Buş, Laurenţiu Breşneni, Robert Boboc, Victoraş Astafei. Rezerve: Eduard Zimmermann, Ionuţ Gaman, Cristian Danci, Ovidiu Raşoveanu, Alin Dudea, Bruno Vasiu, Nini Popescu.

Celelalte partide disputate astăzi în runda a 9-a s-au încheiat cu următoarele rezultate:

Aerostar Bacău – Comuna Recea  2-3

ASU Poli Timişoara – CSM Slatina  1-0

Metaloglobus Bucureşti – Csicszereda Miercurea Ciuc  2-1

Pandurii Târgu Jiu – Ripensia Timişoara  1-2

Unirea Slobozia – Dunărea Călăraşi  2-2

Concordia Chiajna – Farul Constanţa  1-2

După 9 etape, CSM Reşiţa se află pe locul 15 în clasament, cu 8 puncte în cont. În runda următoare, pe 31 octombrie, rosso-nerii vor primi acasă replica formaţiei Concordia Chiajna.

Leave a reply