Home / Banat / Ne pregătim să trecem la ora de iarnă! Dormim mai mult sau mai puţin?

Ne pregătim să trecem la ora de iarnă! Dormim mai mult sau mai puţin?

Trecerea la ora de iarnă se face în ultimul weekend din luna octombrie. În consecinţă, ziua de 25 octombrie va fi cea mai lungă din an, pentru că în noaptea de 24 spre 25 octombrie, adică de sâmbătă spre duminică, vom da ceasul cu o oră înapoi. România trece la ora oficială de iarnă, ora 4.00 urmând să devină ora 3.00. Vom dormi astfel cu o oră în plus.

Deși trecerea la ora de iarnă este considerată mai ușoară decât tranziţia la ora de vară, corpul are nevoie de câteva zile pentru a se obișnui. Pentru mulți oameni, schimbarea orei aduce cu sine și efecte fizice și psihice, precum oboseală, o stare generală mai proastă și probleme de concentrare, întrucât ritmul biologic este dereglat.

Comisia Europeană a propus renunţarea la schimbarea sezonieră a orei în Europa, oferind statelor membre libertatea de a decide dacă doresc să aplice în mod permanent ora de vară sau pe cea de iarnă. Astfel, ar urma ca începând din anul 2021 să se renunţe la schimbarea orei în funcție de sezon, în Uniunea Europeană. Statele care decid să menţină permanent ora de vară vor face ultima modificare în acest sens în ultima duminică din martie 2021, iar cele care hotărăsc să rămână la ora de iarnă (ora standard) vor face ultima modificare în ultima duminică din octombrie 2021.

About Vali Hora

Jurnalist cunoscut extrem de activ în viața sportivă a comunității

Check Also

Creşteri salariale pentru unii funcţionari publici în perioada pandemiei? PNL a sesizat Curtea Constituţională

Curtea Constituţională analizează sesizările PNL cu privire la două proiecte de lege adoptate cu majoritatea …

Lasă un răspuns