Cea de-a 28-a ediţie a Campionatului Mondial de semimaraton s-a desfăşurat în localitatea poloneză Gdynia, pe ţărmul Mării Baltice, şi a reunit la start cei mai buni fondişti ai lumii. Între cei şase atleţi care au alergat pentru tricolor s-a aflat şi caransebeşeanca Liliana Dragomir, care a realizat un nou record personal în proba de semimaraton. Liliana a alergat cei 21,097 km într-o oră, 14 minute şi 2 secunde. De remarcat că în august Liliana reuşise deja un Personal Best pe această distanţă la semimaratonul din Croaţia, timpul obţinut acum la Gdynia fiind cu peste un minut şi jumătate sub cel înregistrat în vară!

La individual, patru dintre cei șase atleți români au obținut PB-uri la finalul cursei din Polonia. Rezultatele complete ale delegației noastre în probele individuale au fost următoarele:
Feminin: Roxana Rotaru – locul 69 (1:13:45 – PB), Liliana Maria Dragomir – locul 71 (1:14:02 – PB), Elena Adelina Panaet – locul 83 (1:15:33 – PB), Adela Paulina Bălțoi – locul 95 (1:19:02 – SB) și Adriana Nelson – DNF.
Masculin: Nicolae Soare – locul 63 (1:03:14 – PB).
Șeful delegației României la Gdynia a fost Călin Mihai Dragomir. În întrecerea feminină pe echipe, România s-a clasat pe locul 17. De menţionat că învingătoarea din proba individuală feminină, kenyanca Peres Jepchirchir, a stabilit şi un nou record mondial: 1:05:16!

Prezentă la competiţia din Polonia, alături de atleţii României,  a fost şi marea campioană Constantina Diță, care a participat în calitate de ambasadoare a Campionatului Mondial de semimaraton de la Gdynia.

foto: facebook Liliana Maria Dragomir

Leave a reply