Arhivă

Companiile E.ON Energie România și Samus TEC Dej au semnat un parteneriat strategic în valoare de circa un milion de euro

Companiile E.ON Energie România și Samus TEC Dej au încheiat un parteneriat strategic în valoare de circa un milion de euro care propune realizarea unuia dintre cele mai importante sisteme de generare a energiei fotovoltaice din România.

E.ON va construi o centrală fotovoltaică cu o putere instalată de 1.108 kWp care va produce circa 1.250 MWh de energie electrică din surse regenerabile , anual . Compania Samus TEC, unul dintre principalii jucători de pe piața construcțiilor din România, asigurându-și astfel anual între 8 și 10% din necesarul de energie electrică.

“Fiecare nou parteneriat pentru sisteme de generare a energiei fotovoltaice ne motivează să mergem mai departe pe drumul sustenabilității. Este un drum pe care ni l-am asumat și știm că viitorul nu poate fi gândit decât din această perspectivă. De aceea, ne dorim ca soluțiile noastre de producere a energiei verzi să fie implementate la cât mai mulți parteneri”, a declarat Cătălin Iordache, Director General E.ON Energie România.
“Am investit continuu în utilaje tehnologice moderne, cu fluxuri de producţie integrate, capabile să realizeze produse la standarde internaţionale, prietenoase cu mediul. Prin urmare, investiția într-un parc de panouri fotovoltaice este un demers natural menit să eficientizeze procesele de producție proprii, prin reducerea costurilor cu energia electrică și să fie parte integrantă a efortului european și național de a creea un viitor mai verde”, a declarat Ioan Tecar, CEO Samus TEC.

E.ON va monta pe acoperișul unei hale cu o suprafață de aproximativ 10.000 de metri pătrați , din Dej , circa 3.360 de module fotovoltaice. Pe lângă producerea de energie electrică produsă din energie solară și preluată pentru autoconsum , proiectul reprezintă deopotrivă stoparea poluării și protejarea mediului înconjurător .
Din anul 2018 până în prezent , E.ON a demarat peste 120 de proiecte de producere a energiei solare , fiind montate circa 25.000 de panouri fotovoltaice pentru 58 de companii din cele mai performanțe industrii. Finalizarea proiectelor aflate în prezent în curs de dezvoltare va aduce cu sine producerea de 30.000 MWh pe an, de energie fotovoltaică , iar emisiile de CO2 vor fi reduse cu 8.800 tone pe an.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts