După frumoasa victorie obţinută la Becicherecu Mic, Progresul Ezeriş a sperat că va putea scoate puncte şi din restanţa de la Ghiroda. Iar cărăşenii au fost foarte aproape de un rezultat pozitiv în „orezăria” de la Ghiroda. Terenul desfundat, plin de bălţi după ploaia din ultimele zile, a fost duşmanul ambelor echipe, dar evoluţia imprevizibilă a scorului şi cele şapte goluri marcate au făcut ca spectacolul sportiv să fie unul foarte interesant. La pauză, gazdele din Ghiroda conduceau deja cu 2-0, iar soarta jocului părea decisă. Progresul Ezeriş a revenit însă spectaculos în debutul reprizei secunde, golurile marcate de Marian Musteţa (58), Victor Lolea (63) şi Sergiu Rimovecz (70)  aducând echipa cărăşeană în avantaj, scor 3-2. Din păcate, bucuria cărăşenilor n-a fost de durată. Superioară din punct de vedere fizic, Ghiroda a marcat încă două goluri în ultimul sfert de oră, reuşind să-şi adjudece victoria cu scorul de 4-3. La final, antrenorul cărăşean Adrian Enăşescu şi-a exprimat regretul pentru punctele pierdute la mustaţă, dar a ţinut să-şi felicite elevii pentru dăruirea de care au dat dovadă.

„A fost un joc de infarct pe care l-am început bine, am avut o ocazie cu un jucător rămas singur cu portarul, dar, contrar cursului jocului, am luat două goluri. Am avut şi jucători debutanţi care au avut trac, au greşit, iar gazdele au marcat un prim gol din penalty. Până la urmă, a fost 2-0 la pauză. După pauză am revenit, am condus noi 3-2, iar pe final am pierdut, scor 4-3 pentru Ghiroda. Probabil că talia şi-a spus cuvântul în acest joc, gazdele au avut şi jucători de peste 1.90 m, care au făcut diferenţa la anumite faze fixe. Dar îi felicit pe jucătorii mei pentru efort, pentru dăruirea de care au dat dovadă pe un teren foarte, foarte greu. Normal că ne pare rău pentru puncte, dar jocul ne dă speranţe că suntem pe un drum bun şi că vom putea acumula puncte în continuare”, a declarat la final Adi Enăşescu.

Cu cele trei puncte cucerite în runda anterioară, formaţia cărăşeană se menţine pe locul 8 în clasamentul seriei a 8-a. În etapa următoare, pe 16 octombrie, Progresul Ezeriş se va deplasa la ocupanta locului 6, ACS Poli Timişoara, iar echipa din Ghiroda va evolua pe terenul liderului Şoimii Lipova.

foto: Miruna Mihancea

Leave a reply