Numeroasele cazuri de COVID cu care se confruntă echipele din eşalonul secund au dat peste cap etapa cu numărul 7. Între puţinele partide care au avut loc astăzi conform programului s-a numărat cea dintre Metaloglobus Bucureşti şi CSM Reşiţa, întâlnire pe care formaţia din capitală o aborda din postura de favorită. Rosso-nerii au dat însă o replică foarte bună trupei din Pantelimon, elevii lui Pelici confirmând încă o dată faptul că joacă mai bine în deplasare decât acasă. Prima repriză a fost una fără istoric, dar jocul a devenit mult mai spectaculos după pauză. Nini Popescu, Emanuel Dat şi Victoraş Astafei au dat emoţii bucureşenilor, fără a reuşi însă deschiderea scorului. Metaloglobus a revenit în joc pe final, dar nici atacurile gazdelor nu s-au concretizat pe tabelă. Ultima fază a meciului putea aduce victoria reşiţeană: în prelungiri, Caramalău a văzut cartonaşul roşu pentru fault ca ultim apărător la Astafei, Nini Popescu a executat lovitura liberă, iar Raşoveanu a ratat de la 8 metri golul de trei puncte. Metaloglobus – CSM Reşiţa, scor final 0-0, şi rosso-nerii îşi păstrează invincibilitatea în deplasare.

„Am întâlnit o echipă care a avut un început de  campionat foarte bun, fără înfrângere. Noi ne doream să recuperăm din punctele pierdute acasă etapa trecută, şi am reuşit. Asta e atitudinea pe care trebuie s-o avem. Atitudinea din jocul cu Craiova s-a repetat astăzi, poate cu puţină şansă am fi putut pleca şi cu cele trei puncte puse în joc. Asta e linia pe care trebuie să mergem: nasul jos, la muncă, fără fiţe, pentru că în ziua de astăzi nu mai joacă numele. Indiferent cum te numeşti, trebuie să pui osul la treabă. Când munceşti, te mai ajută şi soarta. Au avut şi ei şansele lor, au trecut milimetric pe lângă gol în două-trei situaţii, momente în care noi am fost poate ajutaţi de soartă. Când faci ceea ce trebuie şi eşti consecvent în ceea ce faci, mai devreme sau mai târziu vin şi rezultatele. Trebuie să fim o echipă, în primul rând”, a declarat principalul formaţiei reşiţene.

„Din păcate, n-am reuşit să luăm cele trei puncte. Am întâlnit o echipă care se apără pe două linii, în general echipele mici asta fac. A fost foarte greu pentru noi să-i deschidem. Din păcate, am pierdut iarăşi două puncte, iar va trebui să recuperăm cu o victorie în deplasare punctele pierdute acasă. Reşiţa este o echipă foarte bine organizată, cu un antrenor foarte bun, cred că în momentul de faţă nu merită locul pe care îl ocupă în clasament. Îmi pare rău că sunt acolo unde sunt. Dar, din punctul meu de vedere, jocul pe două linii nu e fotbal. După părerea mea fotbalul trebuie să se joace pe o posesie bună şi pe o construcţie bună. Dar asta a fost decizia tactică a lui Alex, strategia lui, şi iată că a reuşit să câştige puncte în deplasare”, a spus Gabriel Manu, antrenorul formaţiei Metaloglobus.

După acest joc, CSM Reşiţa are în cont 8 puncte. În etapa următoare, pe 17 octombrie, rosso-nerii ar urma să întâlnească acasă formaţia Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Nu e însă sigur dacă Pandurii vor continua întrecerea din Liga a 2-a. Echipa gorjeană a fost exclusă din campionat, apoi, în urma cererii depuse la TAS, FRF a decis reprimirea Pandurilor în competiţie. Cazul urmează a fi soluţionat de către forul de la Lausanne.

Leave a reply