Home / Banat / Scăpați gratuit de echipamentele care vă încurcă

Scăpați gratuit de echipamentele care vă încurcă

O nouă campanie de colectare a deșeurilor electrice și electronice(DEEE) va începe la Reșița de luni, 28 septembrie, și se va încheia în 26 octombrie. Acțiunea este organizată de Primăria Municipiului Reşiţa, în colaborare cu Serviciul Local de Colectare – partener – Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec. Pentru predarea DEEE-urilor voluminoase și preluarea acestora de la domiciliu, cetăţenii municipiului pot apela la unul din următoarele numere de telefon:

  • RoRec – 0800444800 – număr apelabil gratuit din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă, 0751302119, 0728222224 sau on-line la www.e-deseu/ro.
  • Primăria Municipiului Reşiţa -0255/211.692 interior 173 , 0255/210.258 – de luni până joi între orele 800 – 1600 și vineri între orele 800 – 1300);

Pentru instituții și agenți economici, la preluarea GRATUITĂ de la sediu se întocmesc Procese verbale de scoatere din uz a echipamentelor electrice și electronice vechi sau defecte.

În categoria ECHIPAMENTELOR ELECTRICE ŞI ELECTRONICE (DEEE), intră deşeurile provenite de la:

  1. a) Aparate de uz casnic de mari dimensiuni: frigidere, congelatoare, maşini de spălat rufe, uscătoare de haine, maşini de spălat vase, maşini de gătit, sobe electrice, plite electrice, cuptoare cu microunde, aparate electrice de încălzit, radiatoare electrice, alte aparate de uz casnic de mari dimensiuni utilizate pentru încălzirea camerelor, a paturilor şi a scaunelor şi fotoliilor, ventilatoare electrice, aparate de aer condiţionat.
  2. b) Echipamente de larg consum: aparate de radio, televizoare, camere video, aparate video, amplificatoare audio
  3. c) Aparate de uz casnic de mici dimensiuni: aspiratoare, aparate de curăţat covoare, alte aparate de curăţat, aparate de cusut, tricotat, fiare de călcat, aparate de prăjit pâine, friteuze, maşini de măcinat cafea, filtre de cafea, cuţite electrice, aparate de tuns părul, uscătoare de păr, periuţe de dinţi, aparate de ras, aparate pentru masaj şi alte aparate de îngrijire corporală, ceasuri deşteptătoare, ceasuri de mână, cântare.
  4. d) Echipamente informatice şi de telecomunicaţii: unităţi centrale, minicalculatoare, imprimante, calculatoare personale (inclusiv unitate centrală, mouse, monitor şi tastatură), calculatoare portabile (inclusiv unitate centrală, mouse, monitor şi tastatură), calculatoare mici portabile (calculatoare foarte mici, portabile cu ecran sensibil- notebook), calculatoare electronice, imprimante, fotocopiatoare, maşini de scris electrice şi electronice, calculatoare de buzunar şi de birou, faxuri, telexuri, telefoane, telefoane fără fir, telefoane celulare, roboţi telefonici, baterii de orice dimensiuni.
  5. e) Unelte electrice şi electronice: maşini de găurit.
  6. f) Jucării: trenuri electrice sau maşini de cursă în miniatură, console portabile de jocuri video, jocuri video.

 

Pentru obiectele predate în perioada 28 septembrie – 26 octombrie 2020 participanţii la campanie vor primi bilete de tombolă.  Premiile oferite în această campanie sunt: cuptor cu microunde –  2 buc, cafetieră  – 5 buc, mixer bucătărie – 5 buc și fier de călcat – 5 buc.

Tragerea la sorţi  va avea loc în ziua de 26 octombrie 2020, la sediul Primăriei Reşiţa, în sala de şedinţe, la ora 1200.

 

About Daniela Tudor

Check Also

FAUR – Festivalul de Artă Urbană Reșița 25 – 26 septembrie 2021

Aflat la prima ediție, FAUR – Festivalul de Artă Urbană Reșița– implementează ideea regenerării urbane …

Lasă un răspuns