Startul bun al Politenicii Timişoara în actualul sezon îi dă antrenorului Octavian Benga dreptul de a visa frumos. Deşi alb-violeţii au luat un singur punct în derbiul bănăţean din Valea Domanului, Politehnica se menţine în plutonul fruntaş, la doar două puncte de lider. Iar reşiţeanul Octavian Benga priveşte doar înainte; întrebat despre impresia pe care i-a lăsat-o Reşiţa fotbalistică actuală, fostul antrenor al CSM-ului a sugerat elegant că nu a rămas cu resentimente după o despărţire nu tocmai plăcută.

„Ştiam de dorinţa primarului Reşiţei de a promova, pentru că este un primar care dă totul sau nimic. E clar că s-au făcut investiţii la gazon şi sunt condiţii. Sincer, nu m-am informat, şi n-aş vrea niciodată să vorbesc negativ de Reşiţa sau de CSM, pentru că sunt oameni care au făcut istorie de-a lungul timpului şi voi vorbi doar la superlativ. Dar, până la urmă, nici nu este treaba mea să vorbesc despre Reşiţa”, a spus fostul antrenor al rosso-nerilor.

De câteva săptămâni, Politehnica Timişoara beneficiază şi de serviciile lui Dan Alexa, noul manager al clubului. Colaborarea cu Alexa este una benefică, apreciază antrenorul Octavian Benga.

„Este o colaborare bună, el pe partea lui, eu pe partea mea. Eu mă ocup strict de partea tehnică, de antrenarea echipei şi pregătirea jocurilor, aceasta este responsabilitatea pe care o am. El se ocupă de partea managerială, de plata salariilor, găsirea de sponsori şi găsirea de jucători. Adică, eu cer jucători pe anumite posturi, iar el încearcă să îi găsească, să îmi ofere toate condiţiile. Din păcate, Dan a venit destul de târziu la noi ca să mai aducem jucători. Deocamdată, cred că rezultatele noastre pozitive vin din urmă, din pregătirea noastră, aş spune chiar din frustrările noastre, pentru că oamenii de lângă noi s-au străduit în vară să ne ofere anumite condiţii, şi n-a fost uşor. Suntem o echipă care ştie ce înseamnă modestia, ştim de unde am venit, şi aceste aspecte vin din urmă, din formarea acestui grup unit care îmi dă tot timpul putere să o iau de la capăt, ca să dăm totul în fiecare partidă”, a declarat antrenorul Politehnicii Timişoara.

În legătură cu derbiul timişorean cu Ripensia din weekendul următor, Benga a avertizat că alb-violeţii nu vor avea o misiune uşoară, chiar dacă rezultatele din primele etape îi recomandă drept favoriţi.

„Nu va fi un joc uşor, chiar dacă unii cred că vor defila cu Ripensia. Este de asemenea un joc contra unui alt prieten de-al meu, Cosmin Petruesc, care este un antrenor foarte bun, şi va fi un meci dificil. Nu o spun doar aşa, tot timpul derbiurile locale sunt surprinzătoare, sperăm ca noi să ieşim învingători”, a mai spus Octavian Benga.

Leave a reply