Home / Arad / Progresul Ezeriş, gata de start! Primul contact cu Liga a III-a se va produce la Pecica

Progresul Ezeriş, gata de start! Primul contact cu Liga a III-a se va produce la Pecica

Visul frumos al Progresului Ezeriş a devenit realitate în această vară, gruparea cărăşeană reuşind mult-dorita promovare în eşalonul III al fotbalului românesc. Greul însă abia acum începe: campioana cărăşeană îşi va măsura forţele cu echipe mult mai tari decât cele întâlnite în competiţia din Caraş-Severin. Antrenorul Adrian Enăşescu are emoţii, dar nu se teme de viitoarele adversare. Punctele forte ale Progresului Ezeriş sunt transferurile de calitate, moralul bun şi grupul foarte unit, crede principalul de pe banca tehnică a cărăşenilor. Debutul nou-promovatei din Caraş-Severin se va produce sâmbătă, 12 septembrie, de la ora 17.00, pe terenul formaţiei Progresul Pecica.

„Din punctul meu de vedere, grupa este una foarte compactă și conține echipe cu experiență pentru acest eșalon. Vom încerca să ne ridicăm la nivelul celorlalte formații din serie. Suntem încrezători, cred că echipa noastră va face față celor din Liga 3, avem un grup unit și suntem nerăbdători să debutăm. Băieții sunt dornici să întâlnească adversari valoroși pentru acest nivel, entuziasmul este mare și avem și unele emoții pentru acest început de campionat. Lotul este în mare parte definitivat. Ne bazăm pe aceiași jucători ca în sezonul precedent, au venit la echipă și câțiva fotbaliști buni, care cu siguranță că ne vor aduce un plus. Mă refer aici la Jula, de la Voința Lupac Milan Cheda, Andrea Săndescu, Cristi Popa și Alexandru Avramovici. Ne mai putem lăuda cu doi tineri de perspectivă, este vorba despre Sergiu Rimovecz și Denis Jivan, ambii de la CSM Reșița. Problema jucătorilor tineri este în mare parte rezolvată și ne vom orienta și spre juniori de la CSS Caransebeș. Am făcut și testele și suntem în regulă. Avem emoții de fiecare dată cu aceste testări, mă bucur că am trecut cu bine. Din punct de vedere fizic suntem bine. Am încercat să studiez jocul Progresului Pecica și din ce am observat este o echipă solidă, având jucători cu talie. Tranziția balonului este una destul de bună, sper să reușim să-i blocăm și să realizăm ceea ce ne propunem. Este foarte important să debutăm cu dreptul. Cred că suntem capabili de acest lucru”, a declarat Adrian Enăşescu, antrenorul formaţiei Progresul Ezeriş.

Adversara cărăşenilor, Progresul Pecica, se află la cel de-al doilea sezon în Liga a III-a, iar rezultatele formaţiei arădene în campionatul trecut n-au fost deloc modeste: la întreruperea competiţiei, după 16 etape, Progresul Pecica ocupa un onorant loc 5 într-o serie cu 16 formaţii. Pecicanii au pierdut însă câţiva jucători buni în această vară, iar lotul destul de subţire reprezintă principala problemă a gazdelor de mâine.

„Asta nu înseamnă că nu ne vom bate pentru fiecare punct, cu atât mai mult sâmbătă, când jucăm acasă cu o echipă nou-promovată. Respectăm echipa din Ezeriș, care a câștigat destul de clar barajul în trei cu Zăbrani și Turceni și au destui fotbaliști cu experiență care pot face oricând diferența. Unul dintre ei este Cosmin Negoescu, un atacant masiv căruia nu-i poți da spațiu în careu, dar sunt și alții. Am înțeles că l-au luat și pe juniorul UTA-ei, Merian, pe care  ni l-am dorit și noi, e clar că vom avea un meci greu sâmbătă”, a declarat, pentru sportarad.ro, antrenorul Dan Stupar.

Partida Progresul Pecica – Progresul Ezeris se va disputa mâine, de la ora 17.00, pe arena „Pădurice” din Pecica.

foto: ACS Progresul Ezeris

About Vali Hora

Jurnalist cunoscut extrem de activ în viața sportivă a comunității

Check Also

ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA -06.09.2021

  ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA -06.09.2021– str. Poștei, Oltului, Uzinei (parțial)   În vederea eliminării …

Lasă un răspuns