Dintre cele 600 de unităţi de învăţământ din judeţul Timiş, 348 vor începe anul şcolar în scenariul verde, 251 vor adopta scenariul galben şi una singură, din Timişoara, va începe în scenariul roşu – însă nu din cauza pandemiei, ci ca urmare a unor lucrări nefinalizate la clădire. Unitatea care va desfăşura doar cursuri online, aşa cum prevede scenariul roşu, este Centrul de Resurse şi Asistenţă Educaţională „Speranţa” din Timişoara.

”Conform Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă,  în judeţul Timiş, un număr de 348 de şcoli şi grădiniţe vor începe anul şcolar în scenariul verde, un număr de 251 şcoli şi grădiniţe vor începe şcoala în scenariul galben şi o singura şcoală va începe în scenariul roşu. Astfel, în municipiul Timişoara 29 şcoli şi grădiniţe vor începe anul şcolar în scenariul verde, 96 în scenariul galben şi una în scenariul roşu. În scenariul roşu, cu desfăşurarea cursurilor complet online, va funcţiona Centrul de Resurse şi Asistenţă Educaţională Speranţa din Timişoara, unde nu s-au finalizat lucrările de reabilitare a claselor.  La nivelul municipiului Lugoj, toate cele 31 de unităţi – şcoli şi grădiniţe – vor începe anul şcolar în scenariul galben”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Timiş.

În ceea ce priveşte oraşele din judeţul Timiş, la Buziaş toate şcolile şi grădiniţele încep anul şcolar în scenariul verde; la Ciacova, toate încep în scenariul verde; la Deta 3 unităţi şcolare încep anul şcolar în scenariul verde şi două în scenariul galben; la Făget vor funcţiona 9 unităţi şcolare în scenariul  verde şi 6 în scenariul galben; la Jimbolia, trei unităţi scolare vor funcţiona în scenariul verde şi 2 în scenariul galben; la Recaş 7 unităţi şcolare vor începe anul şcolar  în scenariul verde şi una în scenariul galben; la Sânnicolau Mare – 3 unităţi şcolare vor începe anul şcolar în scenariul verde şi 6 în scenariul galben

În mediul rural, 277 şcoli şi grădiniţe din judeţul Timiş  vor începe anul şcolar în scenariul  verde şi 107 în scenariul galben.

Scenariul verde presupune desfăşurarea cursurilor cu prezenţa elevilor la şcoală. Scenariul galben presupune desfăşurarea cursurilor cu prezenţa parţial fizică a elevilor la cursuri, cu excepţia claselor VIII şi XII, iar scenariul roşu presupune desfăşurarea cursurilor on line.

Prevederile Hotărârii CJSU devin obligatorii începând cu data de  14 septembrie, iar o dată la 7 zile Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţa reevaluează situaţia unităţilor de învăţământ din judeţ.

sursa: News.ro

foto: Thomas Park

Leave a reply