Anunţată încă de la sfârşitul lunii august de premierul Ludovic Orban, intenţia Guvernului de a prelungi starea de alertă a fost confirmată astăzi de ministrul Sănătăţii. Într-o conferinţă de presă susţinută astăzi la Piteşti, Nelu Tătaru a precizat că propunerea Ministerului Sănătăţii este ca starea de alertă să fie prelungită cu încă 30 de zile.

„După cum vedem şi evoluţia, suntem pe un platou. Propunerea Ministerului Sănătăţii este de prelungire a stării de alertă”, a declarat deţinătorul portofoliului Sănătăţii. Referindu-se la situaţia în care se află în prezent ţara noastră, Nelu Tătaru a precizat că România s-ar putea confrunta cu al doilea val de coronavirus.

„Haideți să terminăm valul unu. În general, orice pandemie a mers pe durata unui an sau un an și jumătate spre doi. Dacă ne amintim de gripa spaniolă, au fost patru valuri, iar al doilea a fost mai important ca primul. Totuși, vorbim de 100 de ani distanță, și cred că am evoluat ca omenire și ca activitate medicală”, a declarat Ministrul Sănătăţii.

Pe 30 august, şeful Guvernului anunţa că Executivul va adopta în data de 15 septembrie Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă, act normativ care va reglementa şi măsurile de protecţie împotriva COVID-19 care trebuie respectate în 27 septembrie, ziua alegerilor locale.

foto: mediafax

Leave a reply