Home / Banat / Foc în Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei! Pompierii fac eforturi pentru lichidarea incendiului

Foc în Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei! Pompierii fac eforturi pentru lichidarea incendiului

Incendiul izbucnit miercuri în Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei continuă să se manifeste pe o suprafaţă de aproximativ 4.000 de metri pătraţi, în două focare principale, iar zona este greu accesibilă, făcând foarte dificilă intervenţia terestră. Un elicopter al IGAv, dotat cu un dispozitiv Bambi-Bucket, execută misiuni pentru stingerea focului.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, în această dimineaţă au fost reluate misiunile de asigurare şi supraveghere a zonei Cheile Ţăsnei din Parcul Naţional „Domogled – Valea Cernei”, unde a izbucnit focul.

”Pentru asigurarea şi supravegherea zonei, la faţa locului, se află două echipaje de pompieri din cadrul subunităţilor Orşova şi Baia de Aramă, dar şi 2 lucrători ai Ocolului Silvic Tarniţa, precum şi 3 rangeri din cadrul administraţiei parcului. Un elicopter IGAv, dotat cu dispozitiv de stingere Bambi-Bucket, acţionează pentru stingerea incendiului, ce se manifestă pe un versant stâncos, în zonă nefiind posibilă intervenţia terestră”, transmite ISU Mehedinţi. Incendiul a fost localizat şi se acţionează pentru stingere.

sursa: News.ro

foto: DCNews

About Vali Hora

Jurnalist cunoscut extrem de activ în viața sportivă a comunității

Check Also

La LICEUL TEHNOLOGIC BERZOVIA se face perfomanță!

Dacă până inainte de pandemie Liceul Tehnologic Berzovia ne-a obișnuit cu rezultate foarte bune obținute …

Lasă un răspuns