Home / Banat / Arde Prefectura cărăşeană! Flăcări uriaşe la ultimul nivel

Arde Prefectura cărăşeană! Flăcări uriaşe la ultimul nivel

UPDATE. In urma analizării ipotezelor argumentate, s-a stabilit ca şi cauză probabilă de producere a incendiului de la Palatul administrațiv din mun. Resita – flacăra de la o lampă cu lichid gazos, ca urmare a neprotejării termice corespunzătoare, în urma unor lucrări de întreținere ce s-au efectuat la casa liftului.

UPDATE. La această oră pericolul a trecut,  în primul rând datorită ploii torenţiale, care a venit la momentul oportun în ajutorul pompierilor. Incendiul este localizat la interior, astfel că pericolul extinderii flacarilor a fost eliminat. Echipajele de interventie acționează pentru lichidare. Preventiv, la fata locului va rămâne un echipaj de stingere pentru supravegherea zonei.

Un puternic incendiu a izbucnit marţi seară, în jurul orei 20.00, la ultimul nivel al Palatului Administrativ din Centrul Civic al municipiului Reşiţa. Focul a fost anunţat prin apel 112, iar pompierii au sosit la faţa locului, pentru o misiune care se anunţă foarte dificilă, având în vedere înălţimea la care a izbucnit vâlvătaia. La această oră, incendiul  se manifestă cu flacără deschisă, iar vântul înteţeşte focul. Din structura superioară, care e gata să se prăbuşească, au început să cadă resturi în flăcări, şi există riscul ca incendiul să se propage şi la clădirile din jur. Pompierii par depăşiţi de situaţie şi evaluează în continuare variantele de intervenţie. Tentativele timide de stingere a flăcărilor uriaşe par sortite eşecului, dar se anunţă furtună, iar şansa tututor ar putea fi ploaia torenţială care e gata să înceapă.

“Este vorba despre un incendiu care a cuprins etajul superior al clădirii și se intervine de urgență cu patru echipaje de pompieri. În acest moment, colegii intervin. Oamenii au fost evacuați și nu se înregistrează victime” – a declarat Adrian Manofu, purtătorul de cuvânt al ISU Caraș-Severin.

La faţa locului, pompierii cărășeni acționeaza cu 2 mașini de stingere și două autoscări. Pentru localizarea și stingerea incendiului, în sprijinul echipajelor operative au fost trimise alte două autoscări și două mașini de stingere de la ISU Timis. Pompierii timişeni au venit în ajutorul colegilor din cadrul ISU Caraș Severin cu două autospeciale de intervenție la înălțimi – o autoplatformă de 72 metri și o autoscară de 42 metri, precum şi două autospeciale de stingere cu apă și spumă de 9000 litri, respectiv 7000 litri, cu echipajele aferente.  Până la acest moment, informatiile indica faptul ca nu ar exista persoane surprinse de flăcări în interiorul spaţiilor afectate.

 

About editor editor

Check Also

ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA -06.09.2021

  ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA -06.09.2021– str. Poștei, Oltului, Uzinei (parțial)   În vederea eliminării …

Lasă un răspuns