Arhivă

Dosar penal pentru un brancardier din Timişoara! Bărbatul a declarat că nu a avut contact cu un infectat COVID-19, deşi soţia lui era confirmată pozitiv

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au întocmit dosar penal pe numele unui angajat al Spitalului Judeţean Timişoara care a declarat, la triajul epidemiologic, că nu a avut contact cu vreun caz confirmat cu COVID-19, deşi soţia sa a fost infectată cu virusul SARS-CoV-2 şi era chiar simptomatică.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, Spitalul Clinic Judeţean de Urgentă “Pius Brânzeu” Timişoara  a făcut, în data de 10 iulie a.c. plângere penală faţă de un angajat care, în datele de 18 şi 20 iulie, cu ocazia efectuării triajului epidemiologic, a declarat pe propria răspundere că nu a intrat în contact direct cu un caz confirmat Covid-19, deşi cunoştea că anterior soţia sa a fost confirmată ca fiind infectată cu virusul SARS – CoV – 2.

”Totodată, la data de 20.07.2020, angajatul unităţii spitaliceşti a fost confirmat ca fiind infectat cu virusul SARS – CoV – 2 (COVID – 19), existând astfel indicii ale nerespectării măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase”, se arată în comunicat.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean Timişoara, este vorba de un brancardier a cărui soţie a fost confirmată cu COVID – 19 şi este simptomatică, ea fiind angajată la compania de procesare a cărnii “Smithfield” din judeţul Timiş, unde de mai multă vreme există un focar şi unde peste 200 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus.

sursa: News.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts