După două egaluri înregistrate cu Şoimii Lipova şi CS Hunedoara şi o înfrângere suferită în faţa oltenilor de la FCU Craiova, CSM Reşiţa a reuşit, în sfârşit, prima victorie amicală din această vară. Pe terenul Gloria din urbea de pe Bârzava, elevii lui Alex Pelici au înfruntat formaţia Progresul Ezeriş, campioana Ligii a IV-a Caraş-Severin, formaţie care participă în această perioadă la barajul pentru promovarea în Liga a III-a. Diferenţa de două eşaloane a fost evidentă în cea mai mare parte a jocului; rosso-nerii au controlat ostilităţile în faţa unei echipe nevoite să mizeze mai mult pe arma contraatacului. Superioară în teren, CSM Reşiţa a reuşit să marcheze de patru ori: Breşneni, Buş şi Ene au înscris în prima repriză, iar Vădrariu a închis tabela din penalty, la mijlocul părţii a doua. Un test util, a spus după joc Alex Pelici, principalul de pe banca tehnică a rosso-nerilor.

„Din păcate, săptămâna trecută nu am reuşit să disputăm cele două partide pe care le aveam programate. Astăzi, au fost de acord cei de la Ezeriş să vină să joace cu noi, şi le mulţumim pentru asta. Cum am mai spus, toate jocurile de verificare sunt utile, pentru că ne ajută să vedem unde ne aflăm. Aşa cum aţi văzut, în continuare am rulat tot lotul avut la dispoziţie, toţi jucătorii valizi, pentru că momentan avem câteva probleme de sănătate. Bagherea, Astafei, Vasiu şi Matulevicius sunt accidentaţi, de aceea nu i-aţi văzut în teren astăzi.  Vom încheia săptămâna cu un meci la Ripensia Timişoara, iar săptămâna viitoare vom juca alte două amicale, cu ASU Poli şi Dumbrăviţa. Vom intra apoi în linie dreaptă cu ultima fază a pregătirilor şi un singur joc: returul cu Craiova lui Eugen Trică”, a declarat Alex Pelici, antrenorul echipei CSM Reşiţa.

„A fost un joc bun, atât pentru noi, cât şi pentru ei. Am profitat de pauza asta, şi ne-am spus că un amical ar lega mai bine jocul decât un antrenament simplu. Ţinând cont că am jucat la trei zile după meciul oficial cu Victoria Zăbrani, cred că ne-am mişcat binişor, chiar dacă am încasat ceva goluri. Doi băieţi ne-au lipsit astăzi din lot, din cauza serviciului, pentru că aşa e la Liga a IV-a. Apreciez efortul băieţilor, şi pot spune că jocul nostru a fost bun pe alocuri”, a spus, la rândul său, Adrian Enăşescu, principalul Progresului din Ezeriş.

Sâmbătă, 8 august, CSM Reşiţa va juca la Timişoara contra fostei echipe a lui Pelici, Ripensia. În ceea ce-i priveşte pe jucătorii Progresului Ezeriş, aceştia se pregătesc pentru meciul decisiv al barajului de promovare: duminică, 9 august, formaţia pregătită de Adi Enăşescu va juca la Hunedoara contra Ştiinţei Turceni, campioana Gorjului.

foto: Miruna Mihancea

Leave a reply