Home / Caraş-Severin / Handbalistele Universităţii Reşiţa au reluat pregătirile. Profesorul Cristian Busuioc: „Nu ştim nimic despre viitorul campionat”

Handbalistele Universităţii Reşiţa au reluat pregătirile. Profesorul Cristian Busuioc: „Nu ştim nimic despre viitorul campionat”

Handbalistele Universităţii Reşiţa au început astăzi, 3 august, pregătirile pentru un sezon asupra căruia planează încă multe semne de întrebare. Lipsa unui calendar competiţional i-a determinat pe oficialii divizionarei A din Reşiţa să amâne startul pregătirii de vară, care începea de obicei în luna iulie. Alături de handbalistele senioare pregătite de profesorul Cristian Busuioc au dat astăzi startul reacomodării la efort şi junioarele I ale Liceului Teoretic Traian Vuia, fete pregătite de profesoara Eva Todoruţ. Cele două loturi nu se antrenează întâmplător împreună: încă din sezonul trecut, mai multe junioare talentate ale liceului reşiţean au jucat pentru Universitatea, iar colaborarea va continua. 20 de jucătoare au început reacomodarea la efort pe stadionul de atletism din Reşiţa.

„După o pauză cam lungă, cu pregătire la domiciliu, ne-am reunit la primul antrenament înaintea noului sezon competiţional. Momentan nu avem nimic clar, nu ştim în ce perioadă va începe campionatul şi nici câte echipe vor participa la viitorul sezon al diviziei A feminine. Ţinând cont de actualele reglementări, am preferat să începem în aer liber şi, cât timp nu vom avea un calendar competiţional ca să ne stabilim un program de pregătire, preferăm să stăm afară, să ne reacomodăm la efort şi să ajungem la o pregătire fizică generală bună, ca să trecem mai apoi în sală pentru pregătirea specifică dinaintea noului sezon. Sunt la antrenament 10 sportive de la echipa de senioare şi 10 de la grupa de junioare. Avem un antrenament comun, continuăm şi în acest an colaborarea cu Liceul Teoretic Traian Vuia din Reşiţa. Mai avem câteva senioare învoite, pentru că nu am putut fixa o dată clară de start. De obicei, în această perioadă efectuam un cantonament pe Litoral, dar în situaţia dată nu putem vorbi despre aşa ceva. Nu ştim când începem competiţia, aşa că nu putem stabili un program de pregătire cu date concrete. Noutăţi nu avem deocamdată, sunt însă două junioare de la Marta Baia Mare care au terminat liceul şi au dat examen la facultatea noastră, la secţia de Educaţie Fizică şi Sport. Încă nu avem contractele făcute, dar, mai mult ca sigur, ele vor fi componente ale grupării CS Universitatea Reşiţa. Ne dorim să atragem alături de noi cât mai multe jucătoare tinere din regiune, şi chiar din restul ţării, pentru a face performanţă”, a declarat Cristian Busuioc, antrenorul divizionarei A feminine Universitatea Reşiţa.

About editor editor

Check Also

Cazuri de coronavirus în învăţământul cărăşean! Două clase, din Reşiţa şi Băile Herculane, au trecut la studiul online

Două eleve de clasa a 12-a din Reșița au fost depistate cu infecție cu coronavirus. …

Lasă un răspuns