Home / Arad / Lupta pentru promovarea în Liga a 3-a de fotbal se dă la început de august. Gorjul, Aradul şi Caraş-Severinul se vor bate pentru un loc în eşalonul trei

Lupta pentru promovarea în Liga a 3-a de fotbal se dă la început de august. Gorjul, Aradul şi Caraş-Severinul se vor bate pentru un loc în eşalonul trei

Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a stabilit săptămâna aceasta modul în care se vor disputa meciurile de baraj pentru promovarea din Liga a 4-a în Liga a 3-a. În primul rând, au fost stabilite datele de desfășurare a partidelor. Ele vor avea loc la începutul lunii august, în zilele de 1, 5 și 9. Ora de start a meciurilor este 17:30.

La baraj vor participa 42 de campioane județene, însă confruntările nu vor mai avea loc în dublă manșă între două echipe, ci vor fi organizate 14 mini-turnee de câte trei echipe. Prima clasată din fiecare mini-grupă promovează, iar a doua are și ea șanse de a urca în Liga 3.

În prima mini-grupă a Regiunii Vest se vor înfrunta echipele campioane din Gorj, Arad şi Timiş. Conform tabelei Berger pentru trei echipe, se cunoaşte deja și ordinea disputelor: Arad – Caraș Severin (1 august), Gorj – Arad (5 august), respectiv Caraș Severin – Gorj (9 august).

Programul e aşadar cunoscut, mai rămâne să aflăm echipele care vor participa la baraj. Dintre cele trei judeţe, doar Aradul şi-a desemnat reprezentanta la baraj. Este vorba despre Victoria Zăbrani, care era lider la momentul suspendării campionatului. AJF-urile din Gorj şi Caraş-Severin încă aşteaptă o relaxare a măsurilor restrictive, pentru a putea juca finalurile de campionat.

Viorel Lolea, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Caraş-Severin, speră ca echipa campioană să fie decisă pe teren: “Noi sperăm ca din 15 iulie să se ia la nivel de Guvern noi măsuri de relaxare, dar înţelegem că a crescut numărul cazurilor de COVID şi este greu să iei asemenea măsuri. Avem în vedere două variante de încheiere a campionatului. O primă variantă este o competiţie în sistem tur-retur cu cele patru fruntaşe ale campionatului, adică primele două de pe seria Oraviţa şi primele două de pe seria Caransebeş. În acest caz, echipele de pe primele locuri vor intra în competiţie cu un avantaj de 3 puncte faţă de formaţiile de pe poziţiile secunde. O a doua variantă, aprobată atât în cadrul videoconferinţei cu membrii afiliaţi cât şi printr-un vot unanim în Comitetul Executiv, prevede să se joace încrucişat: locul 1 de pe zona Oraviţa cu locul 2 din seria Caransebeş şi locul 1 din seria Caransebeş cu locul 2 din seria Oraviţa, iar câştigătoarele să se înfrunte pentru titlu. Dacă nu vom putea desfăşura una dintre aceste variante, urmează să ne întâlnim din nou cu membrii afiliaţi şi membrii Comitetului Executiv  ca să luăm decizia sportivă cea mai bună pentru a putea da campioana”, a declarat şeful AJF-ului cărăşean.

About editor editor

Check Also

Colegiului Național „Traian Lalescu” din Reșița reabilitat prin Regio-POR

Au avut loc lucrări de reabilitare energetică, reparații și consolidare în cadrul Colegiului Național „Traian …

Lasă un răspuns