Home / Featured / Vicepremierul Daniel Suciu: Susținem în continuare alegerea primarilor într-un singur tur

Vicepremierul Daniel Suciu: Susținem în continuare alegerea primarilor într-un singur tur

Vicepremierul Daniel Suciu, ministru al Dezvoltării Regionale, a declarat, duminică, la Brăila, că PSD susține în continuare alegerea primarilor dintr-un singur tur de scrutin, chiar dacă partenerul de la guvernare, ALDE, ar dori două tururi.

Întrebat într-o conferință de presă la Brăila cum comentează declarațiile liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care a spus că și-ar dori alegerea primarului în două tururi de scrutin, vicepremierul Daniel Suciu a spus că PSD susține în continuare un singur tur.

„Susţinem în continuare alegerea primarilor dintr-un singur tur. A fost o dezbatere şi în Parlament. Lucrurile rămân, din punctul nostru de vedere, aşa cum sunt acum. Pe orice partid, indiferent cum îl cheamă, îl votează oamenii şi mărimea unui partid este dată de susţinerea oamenilor. Din fericire pentru PSD, acest partid este unul mare, pentru că oamenii îl votează”, a spus ministrul Dezvoltării Regionale, care e și vicepremier.

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, sâmbătă, la Constanța, că ALDE susține alegerea primarilor în două tururi, motivând că alegerile locale într-un singur tur sunt un handicap pentru partidele mici.

„Noi susţinem că alegerea trebuie să se facă în două tururi. Când o să discutăm, dacă o să intre în discuţie Legea de organizare a alegerilor locale, mai avem timp, puţin, dar mai avem timp. Sigur că această chestiune pentru noi este un handicap, în timp ce pentru partidele mari este un avantaj nemeritat”, a spus Tăriceanu.

About Mediafax

Check Also

Nouă judeţe au obţinut anul trecut randamente de peste cinci tone de grâu la hectar

Nouă judeţe au obţinut anul trecut randamente de peste cinci tone de grâu la hectar, …

Lasă un răspuns