Premeirul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că Guvernul va adopta o ordonanță de urgență pentru a regla majorarea alocației pentru copii, după ce Parlamentul a adoptat proiectul de buget care prevede creșterea alocației de la 84 lei la 150 lei.

„Vom rezolva această problemă. Credeam în bunele intenții ale PNL dacă erau fundamentate în mod corect. Modul în care au găsit sursa de finanțare e un mod incorect prin care nu puteam asigura acest lucru. Deci ca să reglementăm trebuie să dăm o ordonanță de urgență. După câte știu eu ar trebui după 1 martie să fie majorate alocațiile. Încă o dată mă uimește faptul că se dă dovadă de atâta neseriozitate, să spui că iei din excedentul bugetar al pensiilor. Aștept de la Ministerul Muncii, am vorbit cu dânsul și vom aștepta să dăm această OUG”, a afirmat Viorica Dăncilă, vineri la Parlament.

Ea a adăugat că nu putea folosit excedentul ca sursa de finanțare pentru majorarea alocației pentru copii pentru că acest lucru poate fi cunoscut de abia la finalul anului.

„Cum puteam să luăm din excendent? Excedentul îl cunoști la sfârșitul anului. Deci este singura posibilitate Oricum deficitul este 2,76%, sub 3%. Ne încadrăm în normele europene”, a explicat Dăncilă.

Despre acest subiect, surse politice au declarat, pentru MEDIAFAX, că Executivul ar putea adopta, marțea viitoare,o ordonanță de urgență pentru modificarea Legii privind alocația de stat pentru copii, pentru ca aceasta să poată fi majorată de la 84 de lei la 150 de lei. Impactul financiar al măsurii este de 2,1 miliarde lei.

Sursele citate au precizat, pentru MEDIAFAX, că Liviu Dragnea a discutat joi cu ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, care ar urma să propună Guvernului modificarea legii alocației de stat prin OUG, pentru a fi reglementată suma alocației de stat, dar și pentru a fi adăugate noile plafoane, modificate vineri în comisia de buget finanțe.

Potrivit unor surse politice coaliția de guvernământ nu a decis, încă, dacă majorarea alocației de stat pentru copii se va face de la 84 lei la 145 lei sau la 150 lei.

Ordonanța de urgență a fost anunțată încă joi de liderul PSD, Liviu Dragnea, atunci când a propus amendamentul pentru majorarea alocației copiilor, adoptat joi de Parlament.

Leave a reply