Fie ca frica de Dumnezeu să îi îndrepte numai spre gândurile cele bune pe cei care manipulează majoritatea copleșitoare a banilor (ochiul dracului) din județ, fie ei din privat sau de la stat!

Cu riscul implicării totale a politicului (2 treimi mireni) în viață administrativă a episcopiei, realizăm faptul că avem în față cei mai „bogați” bugetari ordonatori de credite din județ care sunt deciși să facă rânduiala în viața spirituală de la sate.

Mirenii cu o viață morală și religioasă demnă de un creștin, pe care i-am putut identifica din imagini, sunt activiști politici de frunte, polițiști, șefi de deconcentrate sau cei mai prosperi oameni de afaceri. (conducerea ProRomania, APIA, ANAF, IPJ, Consiliul Județean, Primari, Investitori strategici). Ce au în comun acești oameni în afară de frică față de Dumnezeu?

„Adunarea eparhială este organism deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice şi patrimoniale ale eparhiei. Adunarea eparhială se compune din reprezentanţîi aleşi ai clerului şi ai credincioşilor, în proporţie de o treime clerici şi două treimi mireni, cu o viaţă morală şi religioasă demnă de un creştin, care au candidat cu binecuvântarea (aprobarea scrisă) a ierarhului locului.”

Sâmbătă a avut loc întrunirea Adunării Eparhiale Caransebeș pentru a analiza bilanțul anului trecut cât și pentru susținerea proiectelor viitoare. Adunarea a hotărât că în viitor își va îndrepta atenția în mod special asupra satului românesc, încât manifestările culturale, dar și activitățile social-filantropice să se desfășoare în mod special în mediul rural.

Doamne ajută!

Sursa foto: www.episcopiacaransebesului.ro

Acest articol este un editorial

Leave a reply