Prima Pagina / Banat / PROFIL DE CAMPION: VALENTIN BOSIOC – Scurt istoric al celui mai urmărit atlet român pe Facebook

PROFIL DE CAMPION: VALENTIN BOSIOC – Scurt istoric al celui mai urmărit atlet român pe Facebook

Bosioc George Valentin s-a născut în Reșița în 13 ianuarie 1983. A copilărit în orașul Bocșa din județul Caraș-Severin, unde a absolvit Liceul Teoretic “Tata Oancea”. Ulterior a absolvit Facultatea de Mecanică din cadrul Universității Politehnica Timișoara.

Deși este inginer la origini, a cochetat cu sportul încă din copilărie. în perioada liceului a fost dorit în lotul de box de către Francisc Vaștag, acestuia plăcândui că Valentin este stângaci, boxerii de mână stângă fiind la mare căutare, datorită gărzii inverse. Cu toate acestea, Valentin a refuzat participarea, dorind să își termine studiile din timpul liceului.

A început cu clasicul “tras de fiare”, a continuat cu judo, box, fotbal, rugby, aikido și altele. Îi place tot ce înseamnă mișcare, este la curent cu tot ce mișcă în industria wellness din țară și din afară. Totul a plecat din pasiune, ajungând să transforme un hobby în stil de viață și chiar în profesie.

Dupa terminarea facultății, a profesat o scurtă perioadă ca inginer, însă a decis repede că munca “de birou” nu este pentru el, așa că a plecat în Marea Britanie, unde după ce a avut diverse joburi, a studiat pentru meseria de Antrenor Personal.

La scurt timp după aceasta, Valentin s-a întors în țară, a încercat diverse meserii din diverse industrii, inclusiv presă și PR. Cu toate acestea, sportul a mers în paralel, pasiunea pentru fitness l-a facut să ofere ajutor voluntar tuturor celor interesați.

În 2009 s-a mutat în București, având la un moment dat chiar și două joburi, pe lângă acestea, ocupându-se și pro bono de personal training.

La sfârșitul anului 2011 a decis că este timpul să se implice exclusiv pe partea de fitness, astfel că în 2012 a facut demersurile necesare pentru a putea profesa oficial și legal în România, absolvind una din cele mai apreciate școli de fitness la acel moment. Ulterior a investit în pregătirea lui, a participat la diverse convenții, seminarii și webminarii, obtinând și acreditarea de tehnician nutriționist, instructor aerobic-fitness și antrenor personal, recunoscute pe plan național și internațional.

Astfel că a început să colaboreze cu diverse centre fitness din București, a dezvoltat un program special și revoluționar de antrenament  (FBI – FullBodyIgnition) și a început sa lucreze cu diverse persoane publice printre care celebra cântăreață Delia Matache, Ioana Petric (prezentatoare Cronica Carcotașilor) sau Cristina Huidu, soția lui Șerban Huidu. 

De atunci a fost implicat în diverse proiecte offline și online, a avut numeroase apariții în media și presa de specialitate, a câștigat titlul de campion la competiția internațională Musclemania, care s-a desfășurat la Paris în 3 octombrie 2015, în aceeași săptămână a participat și la Campionatul Național de Culturism și Fitness IFBB România, unde a obținut titlul de vice-campion la culturism clasic.

La nivel de amator a participat la diverse triatloane, semi-maratoane, crossuri și maratoane. 

În 2017 a semnat cu una din cele mai bune agenții de media din România, Global Influencers.

În 2018 a participat la primul sezon Ninja Warrior România, unde, deși a fost accidentat a reușit să ajungă până în semifinală.

În decembrie 2018 a decis să devină Master Trainer în cadrul uneia dintre cele mai prestigioase școli de formare profesională din România, Fitness Education School.

Tot în anul 2018 a fost desemnat oficial cel mai urmărit sportiv român de pe rețeaua de socializare Facebook, cu peste 3.1 milioane de fani din întreaga lume.

Deși este foarte activ în mediul online, Valentin este apreciat și în mediul offline, este mereu invitat la diverse evenimente și televiziuni

În plan personal, deși își iubește familia (mama Maria, tatăl Iosif  – unul din cei mai apreciați foști mari fotbaliști ai Bocșei, și pe fratele mai mic Bogdan Ionuț  – antrenor de handbal și fondator Golden Kids Bocșa, chiar și pe cel mare Iosif Florin), soția (Ana Cristina) și fetița de numai doi ani (Eila Maria), a preferat să își expună cât mai limitat viața privată.

Mai multe despre Valentin Bosioc puteți afla de pe siteul oficial (ValentinBosioc.com), pagina de Facebook (facebook.com/bosioc.valentin), Instagram (instagram.com/valentinbosioc), Youtube (youtube.com/valentinbosiocyoutube) sau Twitter (twitter.com/valentinbosioc) , unde oferă inclusiv servicii de online coaching, sau îl puteți găsi în diverse locații din București unde își oferă serviciile de antrenor personal și nutriționist, inclusiv antrenament personal premium la domiciliu.

About editor editor

Lasă un răspuns