Social democrații români îl susțin pe Frans Timmermans în campania sa pentru a deveni viitorul Președinte al Comisiei Europene anunță PES România printr-un comunicat de presă. 

Asta după ce acesta a fost aproape linșat declarativ tot de membrii PSD în urma criticilor aduse României și actualei guvernări care ar atenta la statul de drept, prin modificările legislative ce le intenționează.
Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, și-a lansat la finalul acestei săptămâni campania pentru șefia Comisiei Europene în cadrul Congresului Partidului Socialiștilor Europeni ce a avut loc la Lisabona.

Delegații Partidului Social Democrat și reprezentanții PES activists România au susținut candidatura lui Timmermans în perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European.

În discursul său, candidatul PES a susținut că: „Viitoarele alegeri pentru Parlamentul European nu sunt simple alegeri. Aceste alegeri sunt despre sufletul Europei. Trebuie să ne adaptăm unei Lumi în schimbare. Noi suntem forța politica cu determinarea și capacitatea de a face acest lucru. Trebuie să scriem un nou contract social cu cetățenii Europei.”

Prezent la Congres, liderul PES activists România, fostul europarlamentar Victor Negrescu a explicat: „Stânga europeană s-a mobilizat în jurul unui candidat puternic, atașat principiilor și valorilor europene. Alegerile europarlamentare reprezintă un moment cheie în viitorul Uniunii Europene și sper ca noi românii să fim de partea celor care vor continuarea proiectului european. Social democrații români, dacă vor să fie de partea forțelor politice progresiste pro-europene trebuie să îl susțină pe Frans Timmermans”.
 La Congresul PES, România a fost reprezentată de o delegație a Partidului Social Democrat și din reprezentanți ai PES activists România, organizație independentă compusă din peste 10.000 de militanți social democrați pro-europeni.

Leave a reply