Percheziții la persoane bănuite de trafic de minori

Percheziții la persoane bănuite de trafic de minori

Polițiști și procurori DIICOT au descins, miercuri dimineața, în trei locuințe din Timișoara și Dumbrăvița, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în trafic de minori și proxenetism. Suspecții ar fi obligat fete să practice prostituția în țări din vestul Europei.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri dimineața de Poliția Română, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, sub coordonarea procurorilor DIICOT – ST Timișoara, au efectuat 3 percheziții domiciliare, pe raza municipiului Timișoara și a localității Dumbrăvița, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări față de 4 persoane, cu vârste cuprinse între 29 și 35 de ani, bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori și proxenetism.

„În fapt, din mai 2018 și până în prezent, cei în cauză ar fi racolat tinere de pe teritoriul României, fiindu-le inoculate sentimente afective. Ulterior, pe parcursul relațiilor, le erau făcute cadouri și le era prezentat un stil de viață îndestulător, pentru ca mai apoi acestea să fie transferate treptat în țări din vestul Europei, unde ar fi fost obligate să practice prostituția. Totodată, cei în cauză ar fi postat anunțuri online la rubrica matrimoniale și ar fi închiriat apartamente în regim hotelier, pe raza municipiului Timișoara, unde le-ar fi obligat pe tinere să practice prostituția”, se arată în documentul citat.

Poliţiştii au pus în aplicare 4 mandate de aducere, persoanele depistate fiind duse la sediul DIICOT Timișoara, pentru audieri.

Perchezițiile au fost efectuate cu sprijinul specialiștilor criminaliști din cadrul IPJ Timiș și al Grupării Mobile de Jandarmi „Glad Voievod” Timișoara.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )