Home / Banat / Incendiul izbucnit într-o pădure din Munții Semenic, stins după mai bine de 24 de ore

Incendiul izbucnit într-o pădure din Munții Semenic, stins după mai bine de 24 de ore

Incendiul izbucnit duminică într-o pădure de gorun, fag și pin, din Munții Semenic, județul Caraș-Severin, a fost stins, luni, după mai bine de 24 de ore. Un elicopter de la Inspectoratul General de Aviație a efectuat 15 aruncări de apă.

Potrivit ISU Caraș-Severin, incendiul din Munții Semenic a fost stins, dar pompierii rămân în zonă pentru a reapărea focare.

„Incendiul din Munții Semenic a fost lichidat. Elicopterul Inspectoratului General de Aviație a efectuat 15 aruncări cu apă. Forțele de intervenție de la sol rămân la fața locului, cel puțin până la lăsarea întunericului, pentru supravegherea zonei”, au transmis, luni, reprezentanții ISU Caraș-Severin.

Peste 30 de pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița și Caransebeș, împreună cu 15 angajați ai Ocolului Silvic Păltiniș au intervenit, luni, pentru lichidarea incendiului izbucnit, de duminică, în Munții Semenic.

Incendiu de pădure a izbucnit, duminică, în Munţii Semenic din judeţul Caraş-Severin, în afara Parcului Național Semenic – Cheile Carașului. Incendiul s-a manifestat la litieră, într-o pădure de gorun, fag și pin, fiind identificată de către pompieri ca o linie de foc de aproximativ doi kilometri lungime.

Incendiul a izbucnit la o altitudine de aproximativ 800 – 900 de metri.

Deocamdată nu se cunoaște cauza izbucnirii incendiului.

 

About cristian.frant

Check Also

S-a semnat contractul “Reabilitarea și extinderea conductelor de aducțiune, a rețelelor de distribuție și rețelelor de canalizare din Reșița”

Contractul CS-CL-06 “Reabilitarea și extinderea conductelor de aducțiune, rețelelor de distribuție și rețelelor de canalizare …

Lasă un răspuns