Până la data de 18 noiembrie 2018, ora 23.59, organizaţiile neguvernamentale pot înscrie maximum câte două proiecte pe platforma Teimplici.ro, prin care Telekom Romania își propune să identifice și să finanțeze inițiative ale ONG-urilor ce au ca scop reducerea abandonului școlar în mediul urban.

Sub umbrela „Educație pentru o nouă generație’’, Teimplici.ro, ediția 2018 își propune să ofere finanțări de până la 30.000 de euro pentru fiecare proiect selectat. Valoarea totală a finanțărilor acordate în cadrul ediţiei din acest an a proiectului este de 60.000 de euro.

Prin platforma Teimplici.ro vor fi finanțate proiecte care se desfășoară pe teritoriul României, în mediul urban, și care se adresează adolescenților și tinerilor cu vârste între 12 şi 20 de ani.

Un criteriu important de selecţie a proiectelor îl reprezintă utilizarea soluțiilor tehnologice sau introducerea de noi tehnologii pentru atingerea obiectivelor și scalarea impactului (de exemplu, crearea de platforme educaționale, aplicații mobile, cursuri online, consiliere online, cluburi educaționale mobile).

Proiectele vor fi evaluate în perioada 19 – 23 noiembrie 2018. Vor fi selectate șapte proiecte finaliste.

În a doua etapă, în data de 7 decembrie 2018, cele 7 proiecte vor fi susţinute în faţa unui juriu și vor fi anunţaţi câştigătorii concursului Teimplici.ro, ediţia 2018.

„Din păcate, rata abandonului şcolar în România se menţine la cote ridicate, ceea ce face ca acest fenomen să fie una dintre marile provocări ale sistemului național de educație. Împreună cu ONG-urile selectate, vom sprijini adolescenții cu vârste între 12 şi 20 de ani să își continue studiile. Pentru început ne vom concentra eforturile pe reducerea abandonului în mediul urban, dar ne dorim ca proiectul Teimplici să continue în această direcţie şi în viitor şi să atragă tot mai multe organizaţii care desfășoară astfel de proiecte educaționale, inclusiv în mediul rural, unde fenomenul abandonului şcolar este cu atât mai pregnant”, a declarat Ruxandra Vodă, Corporate Communication Director al Telekom Romania.

Leave a reply