Arhivă

Top 11 probleme ale fotbalului românesc

Mai este o singură zi până la alegerile pentru funcția de președinte al Federației Române de Fotbal. Favoritul competiției este fostul internațional Ionuț Lupescu, care a străbătut, în ultimele două luni, toate județele României, întâlnindu-se cu membrii afiliați ai FRF, prezentând Programul-manifest și discutând problemele pe care fiecare le întâmpină. Dintre solicitările membrilor FRF, au reieșit câteva zeci de probleme cu care fotbalul românesc se confruntă și care până acum nu au fost luate în seamă. Iată, în continuare, care sunt primele 11 astfel de probleme, din punctul de vedere al membrilor afiliați:

1. Reînființarea unei competiții pentru tinerele speranțe;

2. Clasificarea cluburilor de copii și juniori și creșterea valorii grilei de formare;

3. Creșterea vizibilității fotbalului feminin și a competițiilor de tineret;

4. Îmbunătățirea regulamentelor FRF și reevaluarea taxelor și penalităților;

5. Creșterea finanțării pentru fotbalul de bază;

6. Eliminarea barajelor de la Liga a IV-a pentru promovarea în Liga a III-a;

7. Antrenori mai bine pregătiți;

8. Consultanță privind accesarea de fonduri;

9. Finanțare din bugetul MTS;

10. Îmbunătățirea arbitrajelor și scăderea cheltuielilor de arbitraj;

11. Procedură electronică pentru legitimarea jucătorilor.

Acestea sunt cele 11 probleme care s-au regăsit cel mai des printre solicitările membrilor afiliați, în cadrul discuțiilor din turneul național desfășurat prin țară. Ionuț Lupescu, împreună cu echipa sa, a identificat deja soluții pentru acestea și le va include în lista de priorități a mandatului său de președinte al FRF,

”Iată motivul pentru care am lăsat două pagini goale la finalul Programului-manifest pe care l-am scris pentru această candidatură. Și motivul pentru care am ales să mă întâlnesc personal cu toți membrii FRF, în toate județele. Le-am spus tuturor că voi culege problemele suplimentare pe care le ridică și le voi pune pe lista de priorități a viitoarei conduceri a FRF. Am lucrat foarte bine împreună, vă mulțumesc tuturor și am convingerea că așa va decurge relația dintre FRF și membrii afiliați, de mâine încolo!”, a declarat Ionuț Lupescu.

Acesta a decis să organizeze anual un astfel de turneu național, deoarece este cea mai bună variantă pentru ca administrația să rămână conectată la problemele reale din teritoriu.

”În acest turneu nu ne-am întâlnit doar cu membrii afiliați ai FRF, ci și cu zeci de primari și președinți de consilii județene, indiferent de culoarea lor politică. Toți trebuie să fie tratați ca parteneri ai noștri, pentru că ei sunt cei care investesc în infrastructură și cei care sprijină fotbalul, la nivel local. De asemenea, m-am întâlnit, de-a lungul acestei perioade, și cu ministri care pot contribui la relansarea fotbalului, precum și cu președinții PSD, PNL și UDMR, Liviu Dragnea, Ludovic Orban și, respectiv, Kelemen Hunor. Avem nevoie ca decidenții politici să fie alături de fenomenul fotbalistic. În raport cu sportul, statul are o triplă calitate: de legiutor, de finanțator și de dezvoltator. Voi continua și după 18 aprilie să fac toate demersurile pentru ca statul, prin puterea sa executivă și legislativă, să trateze sportul ca pe o prioritate națională, așa cum se întâmplă în alte state. Singura politică pe care aleg să o fac și o voi face insistent este politica fotbalului”, a adăugat Ionuț Lupescu.

Referitor la cele 11 teme identificate, acestea au primit deja soluții din partea echipei lui Ionuț Lupescu, soluții care urmează să fie implementate imediat după alegerile din 18 aprilie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts