Home / Arad / Cate masini second hand se vand in fiecare luna in Romania?

Cate masini second hand se vand in fiecare luna in Romania?

In luna ianuarie a noului an, 2018, in Romania, s-au vandut aproximativ 12.000 de masini. Cresterea fata de piata auto SH din 2017, aceeasi perioada, este extrema. Specialistii raporteaza o crestere de peste 60%.

Mai precis, 66,4% mai multe masini SH s-au vandut in Ianuarie 2018 decat in aceeasi perioada a anului trecut. In aceste conditii piata auto din Romania are o crestere fulminanta. Cine se bucura in primul rand de acest lucru?

Primii care se bucura extrem de mult de cresterea pietei  auto dar si de eliminarea taxei sunt samsarii auto. Acestia ajung sa vanda din ce in ce mai mult, cu un profit din ce in ce mai mare, deoarece masinile ajung sa coste mult mai putin cu tot cu inscriere.

Un alt lucru identificat este faptul ca in Romania acestia au adus mii de masini din strainatate, mai vechi de 10 sau chiar 15 ani. Acestea ajung sa coste in afara aproximativ 800 – 1000 de euro, insa samsarii reusesc sa le vanda in tara chiar si cu sume de pana la 2000  – 2500 euro.

Chiar si firmele de rent a car sunt in avantaj acum. O firma de rent a car Cluj sau Iasi va avea deschidere catre un targ de masini extrem de ofertant, facand parte din orase atat de mari. Aici, reprezentantii firmelor de inchirieri auto ar putea gasi masini bune la preturi extrem de mici, piata auto SH fiind acum in asa crestere.

Chiar daca majoritatea firmelor profesioniste vor lucra cu masini noi, si in aceasta situatie va fi tot un castig. Inscrierea va fi mai ieftina, iar in cazul in care acestea se vor uza vor putea fi vandute mult mai usor cu o asemenea crestere pe piata auto SH.

Iata asadar o nisa de piata aflata intr-o dezvoltare fulminanta. In medie, peste 10.000 de autovehicule sunt inregistrate in Romania lunar. Iar persoanele fizice ajung sa inregistreze chiar si cate 3 automobile pe acelasi nume.

Astfel, piata auto din Romania este intr-o dezvoltare record in ultimii ani. Peste 200.000 de Opel-uri au fost inscrise doar in ultimul an, iar pentru brandul low cost Dacia unitatile au avut o crestere cu peste 38.900 de inmatriculari.

   

About editor editor

Check Also

La Anina Aquacaraș oprește apa

  ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA În data de -13.01.2022–str. Celnic Nord, Cerna, Cheile Gârliștei …

Lasă un răspuns