Fara taxa de timbru si cu o legislatie destul de obscura in acest domeniu, samsarii auto se bucura la momentul actual de o autonomie iesita din comun. Dupa unele studii realizate de specialisti, samsarii auto ar fi unii dintre cei mai castigati afaceristi de pe piata auto a Romaniei anului 2018.

Spre exemplu, in anul trecut peste 400.000 de masini second hand au fost inregistrate in Romania. Acest numar raporteaza o crestere de peste 60% raportat la aceeasi perioada a anului trecut.

Majoritatea masinilor costa sub 10.000 euro, iar pe piata samsarilor specialistii spun ca masinile se vand cu preturi cuprinse intre 2000 – 5000 euro in mare. La un numar de 400.000 de masini, cu o suma de 2000 de euro pe masina, suma pe care ar putea sa o produca piata samsarilor de masini este incredibila.

Guvernul se gandeste sa impoziteze aceste sume!
O lege a noului Guvern presupune ca fiecare om ce vinde mai mult de 2 masini intr-un an sa plateasca un impozit de 10% pe veniturile incasate. Aceasta lege ar putea incurca o mare parte din samsarii auto, acestia fiind nevoiti sa creasca preturile.

Dar legea este justificata, in conditiile in care peste 1000 de romani care au inmatriculat peste 3 masini in doar prima jumatate a anului 2017. De asemenea, pe listele unor inspectorate apareau peste 50 de romani care detineau 50 de masini rulate.

Desigur, aici ar putea fi vorba si de firme de rent a car, insa Guvernul considera ca de cele mai multe ori este vorba de samsari. O firma de rent a car va avea un statut bine definit, iar masinile vor fi cumparate pe firma. Aici este vorba insa de simple persoane fizice care detin un numar impresionant de masini.

Cat castiga lunar un samsar auto in Romania?
Ei bine, aceasta este de multe ori o intrebare extrem de interesanta. Un samsar auto poate castiga chiar si peste 20.000 de euro lunar, daca, spre exemplu, acesta reuseste sa vanda o masina pe saptamana, la pretul de 5000 de euro. Insa si in cazuri mai putin fericite, daca un samsar reuseste sa vanda intr-o luna o singura masina, iar pe aceasta obtine 2000 de euro, tot are un castig impresionant.

Din aceste castiguri daca scadem preturile masinii si cele ale intretinerii, un samsar poate ramane cu un profit net de pana la 30 – 40% din pretul final al masinii. Asadar, la o simpla vanzare un astfel de negustor poate ajunge acasa cu pana la 400 – 600 sau chiar 1000, 1500 de euro in buzunar.

Leave a reply