Prima Pagina / Banat / O invitație la sinceritate în această seară la Reșița cu studenți actori din Târgu Mureș

O invitație la sinceritate în această seară la Reșița cu studenți actori din Târgu Mureș

Universitatea de Arte din Târgu-Mureş prezintă, miercuri, 14 martie, de la ora 19.00, în sala Palatului Cultural Reşiţa, spectacolul „MEDE/EA sau Despre fericirea conjugală”, de Roxana Marian. Intrarea este liberă, iar după spectacol, actorii şi profesorii vor invita publicul la o sesiune de discuţii.
Spectacolul „MEDE/EA sau Despre fericirea conjugală” face parte din turneul pe care Universitatea de Arte din Târgu-Mureş, cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale, îl organizează cu studenţii anului I – Masterat – Arta Actorului. Turneul cuprinde oraşele Baia Mare, Satu Mare, Oradea, Timişoara, Reşiţa, Petroşani şi Deva.
„Medeea modernă, multiplicată, e la fel de condamnat ca cea rămasă în inconştientul colectiv prin tragedia antică sau mai uşor de înţeles oadată cu adăugarea unui filtru feminist? A schimbat feminismul viziunea asupra iubirii şi asupra rolului asumat de femei în iubire sau lucrurile au rămas în esenţă la fel de mii de ani? Iată întrebările incomode pe care le pune spectacolul, şi care pot naşte răspunsuri surprinzătoare în noi, spectatorii. O invitaţie la sinceritate!”, precizează organizatorii.

About editor editor

Lasă un răspuns