Primăria Reșița amenință că va dezafecta rețelele de cabluri amplasate pe stâlpii de tramvai din municipiu, pentru care nu se plătește taxa specială prevăzută pentru asta. În acest sens, administrația locală a început în urmă cu o lună o acțiune de identificare și etichetare a reţelelor de cablu care au ca suport stâlpii de tramvai din oraș.
În urma verificărilor, pe lângă cei șase operatori de servicii electronice care au relaţii contractuale cu Primăria Reşiţa – DADPP, s-au depistat şi alte reţele de cabluri a căror proprietari nu sunt încă identificaţi. Toți operatorii economici din municipiu care dețin astfel de rețele, au obligativitatea de a plăti o taxă specială pentru acces pe infrastructura suport stâlpi tramvai, proprietatea municipiului Reșița, în valoare de 110 lei/stâlp/an, conform unei hotărâri de Consiliu Local.
Cei vizaţi de acest demers au ca termen să încheie contracte cu DADPP, data de 31 martie 2018. După această dată, angajaţii primăriei vor dezafecta reţelele neidentificate.

Leave a reply