Primarul Reșiței, Ioan Popa, este invitat să vorbească despre regenerare urbană la evenimentul organizat de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană AHK România, „Cities of Tomorrow”. La cea de-a șasea ediție a acestei conferințe participă reprezentanți din mediul de afaceri, administrația locală și centrală, arhitecți, urbaniști și societatea civilă din România.
”Demersurile Primăriei Reșita privind regenerare urbană a orașului, cu focus pe reconversia și valorificarea siturilor industriale abandonate, nu au rămas fără ecou. Eforturile noastre, care s-au concentrat în ultimul an și jumătate spre atragerea de investitori și finanțări pentru valorificarea zonei Mociur – Valea Țerovei, vor fi prezentate în panelul central al conferinței, dedicat temei regenerării urbane prin industrie și turism”, afirmă Ioan Popa.
Alături de primarul Reșiței va avea intervenții primarul din Cluj Napoca, Emil Boc, invitaţii speciali din Germania, precum și din Austria care vor exemplifica din experiența Vienei în a reconverti zonele abandonate din oraș pentru a dezvolta noi cartiere în estul orașului (proiectul Aspern).
Regenerarea urbană prin industrie şi turism este tema dezbătută în panelul central al conferinței moderat de arh. Hildegard Brandl, Managing Partner UNITH2B.
„Cities of Tomorrow” este recunoscut pe plan naţional ca fiind un eveniment de referinţă la care sunt așteptați peste 325 de participanţi din mediul public şi privat.

Leave a reply