Home / Banat / GEC Nera – noi tăieri abuzive în ariile protejate din Caraș-Severin

GEC Nera – noi tăieri abuzive în ariile protejate din Caraș-Severin

Grupul Ecologic de Colaborare Nera face sesizări cu privire la noi tăieri de arbori din ariile protejate ale județului. ONG-ul acuză că pe albia minoră a râului Caraş, între Goruia şi Grădinari, zonă care face parte din reţeaua europeană NATURA 2000, au avut loc noi tăieri abuzive.  În această zonă, administratorul de activităţi pentru protecţia naturii este Regia Națională a Pădurilor Romsilva, care are multe bile negre în privința îndeplinirii atribuțiilor administrative, dovada fiind și calificativul ”Insuficient” acordat la finele anului 2017 de către Ministerul Mediului.

Reprezentanții GEC Nera au făcut notificări în privința tăierilor ilegale, către autorități, un prim răspuns venind de la Poliţie, care a constatat existenţa tăierilor şi acţionează conform atribuţiilor pe care le are.

Totodată, au fost sesizate și autorităţile cu responsabilităţi directe în protecţia naturii pe această zonă. Astfel că se așteaptă răspuns de la Garda de Mediu, Garda Forestieră, Apele Române, dar și Romsilva.

About cristian.frant

Check Also

N-au energie electrică, dar vor avea energie solară

  Comunele Armeniș, Băuțar, Buchin, Cornereva și Sichevița (în total 192 de gospodării izolate, neracordate …

Lasă un răspuns