Home / Arad / Peste 200 de studenți din întreaga țară protestează la Timișoara față de legile justiției

Peste 200 de studenți din întreaga țară protestează la Timișoara față de legile justiției

Peste 200 de studenți din toată țara protestează, sâmbătă seara, în centrul Timișoarei față de legile justiției. Ei au depus candele aprinse lângă un sicriu pe care scrie “Justiție”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cei peste 200 de tineri din întreaga țară participă, în acest weekend, la Adunarea Generală Extraordinară a Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), organizată la Timișoara, iar sâmbătă seara, participanții la eveniment au pornit într-un marș din Complexul Studențesc spre centrul Timișoarei, ținând în mâini un sicriu, pe capacul căruia scrie “Justiție”.

Ajunși în Piața Operei, studenții au început să scandeze “Visul meu din studenție, o țară fără hoție”, “Am venit din toată țara, protestăm la Timișoara” sau “Să vă fie frică, studenții se ridică”.

De asemenea, manifestanții au ținut în mâini afișe cu mesaje precum “6, 6, vin studenții”, “Studenți pentru justiție” sau “Nu corupției”.

Studenții au aprins zeci de candele pe care le-au depus lângă sicriul pe care scrie “Justiție”, unul dintre protestatari precizând că “nu ne dorim să se ajungă aici, să îngropăm justiția”.

“Ne-am alăturat protestelor din țară din dorința de a încerca să blocăm adoptarea acestor legi ale justiției și a modificărilor la Codul Penal și de procedură penală. Protestăm la Timișoara pentru că este un loc simbolic pentru toți, aici a început Revoluția. Am venit cu un sicriu pentru că nu ne dorim ca justiția să ajungă acolo, să fie îngropată. Din păcate, acolo se va ajunge dacă aceste legi vor fi adoptate”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, președintele ANOSR, Marius Deaconu.

Studenții au cântat, în timpul protestului, și imnul României, iar apoi s-au deplasat în fața Catedralei Mitropolitane din Timișoara.

About cristian.frant

Check Also

Prime Web Sites That Write Essays For You

Follow the steps we recommended above, and one of the best essay writing service evaluation …

Lasă un răspuns