O tonă de cetină de brad a fost confiscată ieri, în urma unui control în trafic efectuat de polițiștii Secției 10 de Poliție Rurală. Șoferului care transporta cetina i-a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 2.000 de lei, pentru lipsa documentelor de provenienţă.

 

Premergător sărbătorilor de iarnă, polițiștii cărășeni au intensificat acțiunile pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul tăierii, transportului şi comercializării de materiale lemnoase şi a pomilor de Crăciun.

 

Asfel, în cursul zilei de ieri, 17 decembrie, în jurul orei 20.30, polițiștii Secției 10 de Poliție Rurală au depistat în trafic, pe raza localității Zăvoi, o autoutilitară condusă de un tânăr de 20 de ani, din  Dâmbovița, încărcată cu o tonă de cetină de brad.

 

Întrucât șoferul nu a avut documente legale de proveniență pentru cetina transportată, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei. Cetina a fost confiscată și lăsată în custodie Ocolului Silvic.

 

În perioada următoare polițiștii vor continua acțiunile pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite îndreptate împotriva fondului forestier naţional, în special a celor de tăiere, transport, prelucrare şi comercializare a speciilor tinere de arborete de răşinoase (brad şi molid), valorificate sub forma pomilor de Crăciun.

Leave a reply