Home / Banat / Bărbat cercetat pentru că a condus autotorismul fără permis și cu o alcoolemie de 1.43 mg/l aclool pur în aerul expirat

Bărbat cercetat pentru că a condus autotorismul fără permis și cu o alcoolemie de 1.43 mg/l aclool pur în aerul expirat

Un bărbat din Moldova Nouă a fost implicat ieri într-un accident rutier soldat cu pagube materiale. Polițiștii ajunși la fața locului au constat că acesta nu poseda permis de conducere și avea o concentrație de 1,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Ieri, 17 decembrie, în jurul orei 20.30, un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Moldova Nouă, a condus un autoturism pe șoseaua Nicolae Titulescu din localitate fără a poseda permis de conducere și a părăsit partea carosabilă rămânând blocat între acostament și rigola de scurgere a apei pluviale.

 

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentrație de 1,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Pe numele lui a fost întocmit dosar penal.

 

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele înca frecvente de conturbare a capacității de conducere, deși există tendința de a se subestima rolul său.

  • De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.
  • Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.
  • Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

 

NU CONDUCEŢI SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI!

 

About editor editor

Check Also

SC Vasi Eco Perfect Clean DDD S.R.L, înființată în anul 2000, în localitatea Marga, județul Caraș-Severin activează îndomeniul serviciilor de deratizare, dezinsecție și dezinfecție.

SC Vasi Eco Perfect Clean DDD S.R.L, înființată în anul 2000, în localitatea Marga, județul …

Lasă un răspuns