Polițiștii rutieri din Caraș Severin, cu sprijinul celor din cadrul inspectoratelor județene Timiș, Hunedoara și Mehedinți, sub coordonarea Direcției Rutiere, au desfășurat ieri o amplă acțiune de combatere a accidentelor rutiere produse pe raza județului Caraș Severin. În urma activităților desfășurate, au fost aplicate peste 500 de sancțiuni contravenționale și au fost reținute în vederea suspendări 22 de permise de conducere.

Ieri, 14 decembrie, între orele 12-20, polițiștii rutieri din Caraș Severin, Timiș, Hunedoara și Mehedinți au desfășurat o amplă acțiune comună în întreg județul nostru.

Scopul acțiunii a fost combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, respectiv neacordarea priorității de trecere, excesul de viteză, nerespectarea normelor rutiere de către pietoni și bicicliști, depășirea neregulamentară și consumul de alcool. Polițiștii au acționat cu 15 aparate radar, dintre care două dispozitive TRU CAM.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 534 de sancțiuni contravenționale, dintre care 330 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum, 18 pentru neutilizarea centurii de siguranță și 11 pentru nerespectarea normelor rutiere de către pietoni și bicicliști.

Au fost reţinute în vederea suspendării 22 de permise de conducere pentru  nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitele legale de viteză. De asemenea, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

Și în perioada următoare polițiștii rutieri vor fi prezenți în trafic și vor desfășura acțiuni pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul neacordării de prioritate pietonilor, nerespectării regimului legal de viteză și consumului de alcool.

Leave a reply