Home / Banat / Exercită-ţi dreptul! Solicită bon fiscal!

Exercită-ţi dreptul! Solicită bon fiscal!

Una dintre cele mai simple, mai eficiente şi mai vechi metode de a diminua scriptic sumele de bani intrate în societăţile comerciale cu capital privat  şi, desigur, de a denatura veniturile încasate, o constituie neînregistrarea în contabilitate a veniturilor obţinute din vânzări prin neeliberarea bonurilor, chitanţelor sau facturilor fiscale. Soluţia la îndemâna tuturor este implicarea cetăţenilor, în mod direct, în combaterea evaziunii fiscale prin exercitarea dreptului fiecăruia de a solicita bon fiscal la cumpărarea oricărui produs/marfă, drept care va deveni obligaţie pentru agentul economic de a fiscaliza prin casa de marcat toate veniturile realizate din vânzări.

Prin determinarea emiterii bonului fiscal pentru toate produsele achiziționate fiecare cetățean contribuie la creșterea gradului de colectare a taxelor și impozitelor, la combaterea evaziunii fiscale și implicit la virarea în bugetul de stat a fondurilor necesare dezvoltării societății.

Evitarea solicitării de către cumpărător a bonului fiscal, în cazul în care comerciantul evită să îl emită, reprezintă o încălcare a unei obligații legale, morale și civice.

 

About editor editor

Check Also

S-a semnat contractul “Reabilitarea și extinderea conductelor de aducțiune, a rețelelor de distribuție și rețelelor de canalizare din Reșița”

Contractul CS-CL-06 “Reabilitarea și extinderea conductelor de aducțiune, rețelelor de distribuție și rețelelor de canalizare …

Lasă un răspuns