Trei polițiști și un jandarm sunt acuzați de doi bărbați că i-ar fi imobilizat abuziv și agresat în urma unei acțiuni.

Astfel, Procurori ai Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timișoara au dispus, în cursul zilei de 5 decembrie 2017, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de trei poliţiști şi un subofiţer jandarm sub aspectul săvârșirii, în calitate de autori, a mai multe acte de purtare abuzivă cu consecinţa vătămării corporale şi a punerii în primejdie a vieţii a două persoane. Totodată, faţă de alți trei subofiţeri jandarmi şi un polițist, prin aceeași ordonanță, procurorii militari au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale pentru complicitate la faptele menționate anterior.

În 6 decembrie, procurorii militari au dispus reținerea celor trei polițiști şi a subofiţerului jandarm care au comis faptele, urmând ca aceștia să fie prezentați Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile.

În data de 22 noiembrie un echipaj de poliție ar fi oprit în trafic o mașină în care exista suspiciunea că se află un urmărit general. Cu ajutorul unui echipaj de jandarmi, polițiștii i-au imobilizat pe cei doi ocupanţi ai maşinii oprite, după care i-au condus la o secție de poliție din Timişoara pentru verificări şi identificare.

Cele două persoane din mașină s-au dus apoi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara pentru a primi îngrijiri medicale, susținând că au fost agresați de polițiști și jandarmi.

Cei patru sunt acum cercetați penal pentru infracțiunea de purtare abuzivă. Alți trei jandarmi și un polițist sunt cercetați pentru complicitate la săvârșirea acestei infracțiuni.

Cercetările în cauză sunt efectuate cu sprijinul lucrătorilor din cadrul IGPR – Direcția de Investigații Criminale.

 

Leave a reply