Tradiționala vânătoare de la Balc, organizată anual de omul de afaceri Ion Țiriac, a fost mutată la Ersig, județul Caraș-Severin, mai mulți oameni de afaceri din Europa participând la partida care a început vineri dimineața, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Vânătoarea de mistreți organizată de Ion Țiriac în fiecare an a fost mutată de la Balc, județul Bihor, pe domeniul deținut de omul de afaceri în localitatea Ersig, din județul Caraș-Severin, pe care l-a achiziționat în urmă cu doi ani.

Potrivit reprezentanților Aeroportului Internațional Timișoara, joi seara, mai mulți oameni de afaceri din Europa au aterizat cu avioane private pentru a participa la vânătoarea de mistreți organizată în Caraș-Severin.

Partida de vânătoare a început vineri dimineața, la ora 08.00, și se va desfășura timp de câteva ore.

O echipă de medici veterinari din cadrul Direcției Sanitar-Veterinare Caraș-Severin asistă la partida de vânătoare, iar la final se va face analiza mistreților care vor fi împușcați. La sediul DSV Caraș-Severin a fost depusă o cerere prin care se solicită asistență pentru verificarea a aproximativ 120 de carcase de porc mistreț.

Conform tradiției, carnea mistreților care vor fi împușcați va fi donată, în acest an aceasta ajungând pe mesele unor cămine sociale din județul Caraș-Severin.

În anul 2015, Ion Țiriac a cumpărat o pădure din apropierea satului Ersig de la prințul Paul de România și a amenajat un domeniu de vânătoare care se întinde pe o suprafață de peste 700 de hectare.

Prima vânătoare organizată de Ion Țiriac la Balc a avut loc în anul 2005, când au fost împuşcaţi 185 de mistreţi, dintre care 23 de către fostul premier Adrian Năstase.

Leave a reply