Home / Banat / Activitatea desfăşurată de Inspectoratul Teritorial de Muncă Caraş-Severin în luna noiembrie 2017

Activitatea desfăşurată de Inspectoratul Teritorial de Muncă Caraş-Severin în luna noiembrie 2017

În noiembrie 2017, Inspectoratul Teritorial de Muncă Caraş-Severin a efectuat 244 controale, din care 137 în domeniul relaţiilor de muncă şi 107 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, aplicându-se amenzi contravenţionale în valoare de 60.800  lei.

Sancţiunile din domeniul relaţiilor de muncă, în valoare de 39.800 lei au fost aplicate pentru: nerespectarea repausului săptămânal, transmiterea datelor în aplicaţia electronică REVISAL nerespectând termenele legale, neacordarea sporului pentru munca efectuată pe timpul nopții, netransmiterea datelor în Revisal în cazul detașării salariaților care lucrează în străinătate – conform Legii nr.16/2017 privind detașarea salariaților în cadrul prestării de servicii transnaționale.

Pentru primirea la muncă a unui salariat în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractului individual de muncă cu timp parţial, un angajator cu domeniul de activitate baruri a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 10.000 lei.

Sancţiunile din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în valoare de 21.000 lei, au fost aplicate pentru deficienţe ce se referă la: funcționarea dispozitivelor de protecție; instruirea lucrătorilor; efectuarea controalelor medicale la angajare și periodic; asigurarea măsurilor de prim ajutor; purtarea echipamentului individual de protecție; semnalizarea de securitate a locurilor de muncă.

Au fost comunicate de către angajatori 7 evenimente soldate cu 3 decese și 6 cazuri de incapacitate temporară de muncă. Dacă sunt sau nu accidente de muncă se va stabili după finalizarea cercetărilor.

Inspectorii de muncă au dispus în total 351 măsuri obligatorii, pentru remedierea deficienţelor constatate în timpul controalelor.

Din aplicaţia electronică REVISAL gestionată de Inspecţia Muncii, la angajatorii din judeţ figurează 52.311 de salariaţi activi, 58.596  contracte individuale de muncă în derulare (din care 8.647 cu timp parţial, 51.300 pe perioadă nedeterminată şi 7.296 – perioadă determinată).

În baza Legii nr.52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, s-au luat în evidenţă 543 zilieri, iar în baza Legii nr.62/2011 a dialogului social, s-au înregistrat 7 contracte colective de muncă şi 7 acte adiţionale (prelungire a duratei de valabilitate/modificare a contractului colectiv de muncă).

About editor editor

Check Also

Cupa Golden Kids la handbal fete junioare III – ediție aniversară

Data de 11.01.2022 marchează ziua în care Asociația Club Sportiv Golden Kids Bocșa aniversează 5 …

Lasă un răspuns