Direcția Generală Anticorupție (DGA) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a lansat o licitație pentru cumpărarea unui sistem de monitorizare audio și GPS de înaltă calitate, capabil să fie utilizat până la o distanță de cel puțin 1.000 de metri în câmp deschis.

„Sistemul acoperă o gamă largă de misiuni tehnico-operative care necesită calitate audio înaltă și monitorizare GPS având aplicativitate în două domenii specifice majore – monitorizare dinamică audio și GPS a autovehiculelor/obiectivelor și monitorizare audio statică. (Sistemul – n.r.) Poate asigura înregistrări audio și monitorizare GPS fără interferențe radio/detecție și download la întoarcerea obiectivului monitorizat sau aflat în aria de acoperire a modemului bluetooth. În autovehicule, transmițătorul poate fi instalat cu o baterie externă sau poate fi alimentat de la instalația electrică. Sistemul asigură baterii pentru alimentare și o sursă DC/DC pentru instalare/conectare la instalația electrică a autovehiculului și are de asemenea opțiuni de conectare a unui acumulator pentru back-up în cazul în care motorul este oprit”, se arată în caietul de sarcini.

Potrivit documentului, sistemul va putea fi utilizat până la o distanță de cel puțin 1.000 de metri în câmp deschis și trebuie să asigure minimum 112 ore de înregistrare continuă.

Sistemul digital de înregistrare de înaltă calitate care include capabilități bluetooth de transmisie/download a datelor și asigură download de fișiere înregistrate de la distanță oricând este necesar pe parcursul activității și asigură înregistrarea și transmiterea datelor audio și GPS.

Valoarea estimată fără TVA este de 74,750 lei.

Banii vor fi asigurați din Programul HERCULE III, cu finanțare națională și externă nerambursabilă.

Licitația este lansată pentru achiziționarea de echipamentele de tehnică operativă și mijloacele tehnice speciale din cadrul proiectului OLAF/2016/D1/052 – Eficientizarea sistemului de acțiune al Ministerului Afacerilor Interne în investigarea și combaterea fenomenului de corupție, finanțat prin Programul HERCULE III 2014-2020, în domeniul Asistență tehnică.

Leave a reply