Având în vedere că județul nostru este sub atenționare meteorologică de COD GALBEN pentru intensificări susținute ale vântului și viscol în zona de munte, polițiștii recomandă conducătorilor auto să manifeste prudență sporită la volan, să adapteze viteza de deplasare condițiilor concrete de drum, să păstreze distanța în mers și să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

 

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare COD GALBEN referitoare la intensificări susținute ale vântului, ce pot depăși la rafală 70-80 de km/h, iar pe creste 90 de km/h și viscol la munte, valabilă azi, în intervalul orar  06.00-22.00.

 

Pentru preîntâmpinarea evenimentelor nedorite, polițiștii recomandă conducătorilor auto să efectueze fiecare manevră în trafic doar după o temeinică asigurare şi să folosească luminile de întâlnire ziua, pe toate categoriile de drumuri.

 

Întrucât vântul puternic afectează întotdeauna buna desfăşurare a circulaţiei rutiere, îi atenţionăm pe şoferi cu privire la pericolul pe care acest fenomen meteorologic îl poate reprezenta pentru trafic. Conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.

 

Totodată, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.

 

Recomandăm pietonilor să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare şi să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.

Leave a reply