În urmă cu două zile, o femeie din Hunedoara a fost sancționată contravențional cu 1.500 de lei de către polițiștii Secției 10 Oțelu Roșu pentru că a apelat abuziv serviciul 112. Polițiștii atenționează: atunci când sunaţi fără temei la 112 nu faceţi decât să ţineţi linia ocupată pentru o persoană care se află într-o reală situaţie de risc şi a cărei viaţă poate depinde de acel apel!

Duminică, 26 noiembrie a.c., în jurul orei 22.45, o femeie în vârstă de 31 de ani, din Hunedoara, a sunat la 112 sesizând faptul că a fost răpită de un necunoscut de pe raza localității Bucova și urcată într-un autoturism de culoare neagră.

 

Urmare a celor sesizate, a fost alarmat întregul efectiv al Poliției din Oțelu Roșu, în cel mai scurt timp fiind instituite filtre. În jurul orei 23.30, la intrarea în Oțelu Roșu, polițiștii au depistat un autoturism care corespundea datelor comunicate de femeie. La efectuarea semnalului regulamentar de oprire al polițiștilor, șoferul autoturismului a refuzat să oprească, motiv pentru care a fost urmărit, reușindu-se prinderea acestuia pe raza localității Obreja.

 

Polițiștii au identificat în autoturism trei persoane: un bărbat de 50 de ani, din Bozovici, aflat la volanul autoturismului, femeia de 31 de ani, din Hunedoara, aflată pe locul din dreapta-față în autoturism și un bărbat de 58 de ani, din Vărădia, pe bancheta din spate.

 

Cele trei persoane au fost conduse la sediul Poliției din Oțelu Roșu. La audieri, femeia a declarat că în timp ce se afla la locuința unor rude din Bucova a fost contactată de concubinul său în vârstă de 50 de ani, din Bozovici, care i-a solicitat să meargă împreună la domiciliul său, ea fiind de acord. Ulterior, în interiorul autoturismului, cei doi au avut discuții contradictorii iar ea a sunat la 112 pentru a-l speria, fără ca aspectele semnalate să fie conforme cu realitatea, aceasta nefiind victima vreunei infracțiuni.

 

Pentru apelarea abuzivă a serviciului de urgență 112, femeia a fost sancționată contravențional cu 1.500 de lei. Concubinului acesteia i s-a reținut permisul de conducere pentru faptul că nu a oprit la semnalele polițiștilor. De asemenea, pentru

 

 

 

 

 

faptul că nu a avut asigurarea obligatorie valabilă, polițiștii au reținut plăcuțele și certificatul de înmatriculare al autovehiculului, aplicându-i șoferului sancțiuni în valoare de 2.450 de lei.

 

Leave a reply