Home / Arad / IIBA: În 2017, salariile femeilor din domeniul Analizei de Business le-au întrecut pe cele ale bărbaților

IIBA: În 2017, salariile femeilor din domeniul Analizei de Business le-au întrecut pe cele ale bărbaților

Institutul Internațional de Analiză de Business (IIBA) a publicat recent un rezumat al raportului privind salariile înregistrate în 2017, la nivel global, în domeniul Analizei de Business. Potrivit IIBA, pentru prima dată, raportul indică faptul că femeile care lucrează în Business Analysis (BA) câștigă mai mult decât bărbații.

Reprezentanții Institutului precizează că datele necesare pentru întocmirea raportului au fost colectate de la peste 5.200 de profesioniști BA din 109 țări de pe întregul glob.

Iar dacă publicarea raportului integral a fost anunțată pentru săptămânile care urmează, rezumatul dat publicității de IIBA ne dezvăluie câteva date interesante:

  • În 2017, femeile din Analiza de Business au salarii mai mari decât bărbații. Este prima dată când raportul IIBA indică un astfel de lucru, dacă ne raportăm și la anii trecuți.

Se pare că, la nivel global, o femeie câștigă un salariu anual de 78,980 dolari, în timp ce un bărbat este plătit, în medie, cu 75.410 dolari/an.

Ca să ne dăm seama și mai bine de schimbarea acestor date din raport comparativ cu anii trecuți, IIBA precizează că, atunci, femeile câștigau cu 16% mai puțin decât bărbații.

  • Salariul mediu al unui angajat care deține una dintre cele mai bune 5 certificări din domeniu este de 85.804 dolari. Acesta este cu 11% mai mare decât salariul mediu câștigat de un angajat fără certificări.

IIBA mai precizează că 41% dintre angajați dețin cel puțin una din top 5 cele mai bune certificări în Business Analysis.

  • Potrivit raportului IIBA, fiecare an de experiență în plus atrage o sumă de 2.096 dolari în plus la salariu, iar dacă angajatul deține și o diplomă de masterat, mărirea salariului ajunge la 2.566 dolari/an.
  • În privința domeniului în care se lucrează ca analist de business, acesta contează, de asemenea, foarte mult.

Se pare că alegerea lui influențează, și ea, veniturile, iar ca să înțelegem mai clar despre ce este vorba, IIBA ne spune că un angajat dintr-o industrie de top – mai precis dintr-una din industriile aflate în top 5 cele mai profitabile – poate câștiga între 11% și 27% mai mult decât un angajat din restul industriilor.

Cum poți obține o specializare în BA?

Și în România, analistul de business a ajuns să fie indispensabil în tot mai multe domenii de activitate, fiind puntea de legătură dintre companii și clienții lor și jucând cel mai important rol în procesul de cooperare dezvoltare dintre aceștia.

Astfel, interesul pentru pregătirea formală în analiza de business și specializarea în BA, pentru a susține, mai apoi, unul dintre examenele de certificare internațională – CCBA/CBAP, PMI-PBA sau CPRE – reprezintă tot mai mult interes în rândul angajaților din IT, construcții, finanțe și chiar organizații non-guvernamentale.

Așa cum indică și raportul IIBA, certificările internaționale pot majora veniturile unui business analyst, dar pe lângă asta, ajung să fie un criteriu de selecție și la interviurile organizate de angajatorii din România. Așadar, urmarea unor cursuri de analiză de business poate fi cea mai bună soluție pentru a ține pasul cu cerințele pieței și pentru a-ți dezvolta cariera.

De exemplu, unul dintre cele mai apreciate cursuri de la noi, pe acest sector, este cel de BA Fundamentals organizat de EDU EUPC. Acesta curs este singurul, din România, predat după metoda Barbarei Carkenord – unul dintre fondatorii domeniului de BA la nivel internațional.

 

About cristian.frant

Check Also

Prime Web Sites That Write Essays For You

Follow the steps we recommended above, and one of the best essay writing service evaluation …

Lasă un răspuns