Având în vedere încălcarea gravă și continuă a numeroaselor clauze contractuale care au condus la degradarea și prejudicierea celui mai important capital natural al țării, considerăm că nu există nicio altă măsură legală și morală mai potrivită.

 

Parcul Național Semenic-Cheile Carașului este o arie naturală protejată de interes național ce face parte din domeniul public al statului român. Aceasta trebuie administrată responsabil în interesul cetățenilor, nu al anumitor grupuri și al mafiei pădurilor.

 

Considerăm că este momentul ca Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate să-și asume managementul parcului național, având în vedere scopul pentru care a fost înființată. De asemenea, solicitările societății civile și ale celor peste 50 de organizații neguvernamentale care au cerut încă din anul 2015 acest lucru trebuie luate în considerare.

 

Județul Caraș-Severin are nevoie de o instituție publică capabilă să gestioneze corect problemele din parcul național și să fie un catalizator al dezvoltării turismului în avantajul comunităților locale. Semenic-Cheile Carașului este unul dintre cele mai puternice branduri care pot genera afaceri și pot aduce venituri importante regiunii, dacă Guvernul prin instituțiile din subordine își asumă și își dorește îmbunătățirea reală a situației economice în județul nostru.

 

Filiala USR Caraș-Severin este îngrijorată de ritmul cu care se lezează interesele naționale cu privire la conservarea resurselor naturale, degradarea și distrugerea acestora din cauza ineficienței managementului și a corupției.

 

Leave a reply