Ieri, un autoturism a fost lovit de tren la trecerea la nivel cu calea ferată de pe raza localității Mehadia. Din fericire, accidentul nu s-a soldat cu victime. Polițiștii îndeamnă toți participanții la trafic să respecte regulile de circulație!

 

Ieri, în jurul orei 14.30,  a avut loc un accident rutier pe raza localității Mehadia.

 

Polițiștii Postului de Poliție TF Herculane și polițiști rutieri s-au deplasat de îndată la fața locului iar din primele cercetări efectuate au stabilit că un bărbat în vârstă de 36 de ani, din Dr.Tr.Severin a condus un autoturism pe raza localității Mehadia. La km 407+900m, acesta nu ar fi oprit la indicatorul STOP și Crucea Sf. Andrei, moment în care a fost acroșat de un tren personal care circula pe ruta Orșova-Caransebeș.

 

În urma accidentului au rezultat doar pagube materiale, trenul având o întârziere de aproximativ 40 de minute.

 

Atât conducătorul auto cât și mecanicul de locomotivă au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 

Polițiștii de la transporturi au soluționat cazul conform OUG 195/2002.

 

Încălcarea normelor rutiere privind trecerea la nivel cu calea ferată, poate produce evenimente rutiere grave, soldate, de cele mai multe ori, cu decesul persoanelor implicate.
Conform prevederilor art. 102 alin. 3 lit. c din OUG 195/2002 Rep. „neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roşii şi/sau sonore sunt în funcţiune”, constituie contravenție sancționată cu reținerea permisului de conducere și amendă între 1125 și 2500 de lei.

Leave a reply