Peste 100 de metri cubi de material lemnos fără documente legale a fost confiscat de polițiștii cărășeni în acest weekend, în urma unui control la o societate comercială.

 

La data de 17 noiembrie a.c., polițiștii de ordine publică împreună cu un specialist silvic al Gărzii Forestiere au efectuat un control la o societate comercială de pe raza localității Sacu, cu privire la legalitatea desfăşurării activităţii legate de materialul lemnos.

 

În urma inventarierii stocurilor de material lemnos deţinute în depozitul societăţii şi a comparării acestora  cu stocurile deţinute în acte, s-a constatat că societatea deținea în depozit 78 de metri cubi de material lemnos de esență fag, tei, cireș și gorun, fără documente prin care să ateste legalitatea provenienţei.

De asemenea, au fost efectuate verificări și în vecinătatea depozitului, la aproximativ 100 de metri de acesta fiind identificați 23 de metri cubi de material lemnos de esență gorun, care era acoperit cu diferite obiecte din plastic, prelate și crengi. Despre această cantitate de material lemnos administratorul societății a declarat că nu ar avea cunoștință.

 

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat societății respective o sancțiune contravențională în valoare de 6.000 de lei și au dispus confiscarea cantității totale de 101 metri cubi de material lemnos.

 

Acțiunile pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori din păduri şi a faptelor ilegale asociate din circulaţia, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos vor continua și în perioada următoare.

 

Leave a reply