Home / Arad / Robu: Timișoara, orașul cu cel mai ridicat grad de motorizare din România

Robu: Timișoara, orașul cu cel mai ridicat grad de motorizare din România

Timișoara este orașul din România cu cel mai ridicat grad de motorizare, potrivit primarului Nicolae Robu, care spune că la fiecare 2,66 locuitori există o mașină, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a declarat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, că orașul de pe Bega are cel mai ridicat grad de motorizare din România, fiind înregistrate la Direcția Fiscală din cadrul municipalității peste 125.000 de mașini.

“Am primit situația cu numărul de mașini înregistrate la Direcția Fiscală, pentru care se plătesc taxe la Direcția Fiscală din cadrul Primăriei. Sunt 125.195 de mașini înmatriculate în Timișoara, din care autoturisme, motorete, scutere și motociclete sunt 116.329, adică 92%. Asta înseamnă că avem la fiecare 2,66 locuitori o mașină. Avem de departe cel mai ridicat grad de motorizare din România”, a afirmat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a afirmat că pe străzile orașului circulă și alte câteva zeci de mii de mașini care sunt înmatriculate în alte județe, majoritatea având numere de Mehedinți, Gorj, Caraș-Severin sau Hunedoara.

“Adăugați aici încă, după estimarea mea, vreo 25 – 30% mașini, cam atâtea sunt neînmatriculate în Timișoara. Sunt mașini ale unor cetățeni care deja sunt timișoreni și ei, lucrează aici, doar că au venit cu mașinile cu numere de înregistrare de acasă. Vă dați seama ce situație avem în orașul nostru? Vedeți de ce acord eu atâta importanță infrastructurii de mobilitate. De aceea am venit încă din 2012 cu sloganul schimbarea în forță a orașului, că altfel ne sufocăm în oraș”, a declarat Nicolae Robu.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Regimului permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor al județului Timiș, la sfârșitul lunii septembrie a acestui an erau înregistrate 295.000 de vehicule, față de 271.000 în luna septembrie a anului trecut.

About cristian.frant

Check Also

SC Vasi Eco Perfect Clean DDD S.R.L, înființată în anul 2000, în localitatea Marga, județul Caraș-Severin activează îndomeniul serviciilor de deratizare, dezinsecție și dezinfecție.

SC Vasi Eco Perfect Clean DDD S.R.L, înființată în anul 2000, în localitatea Marga, județul …

Lasă un răspuns