ATIPIC – program de orientare profesională

ATIPIC – program de orientare profesională

Direcţia Judeţeană pentru Tineret Caraş-Severin organizează în data de 14 noiembrie a.c., ora 18⁰⁰, la sediul Centrului de Tineret Mansarda Reşiţa acţiunea ATIPIC – program de orientare profesională.
Această activitate se încadrează într-un ciclu periodic de întâlniri între tinerii din Reşiţa şi „personaje” din comunitatea locală. La întâlnirea programată în această săptămână sunt invitate La această întâlnire sunt invitate două tinere Marina Neagu și Ana-Maria Elian. Marina Neagu este economist, fiind specializată în economie urbană și dezvoltare economică locală. Marina este interesată de provocarea de a gestiona orașe, mai mult decât cea de a gestiona întreprinderi. Are
studii postuniversitare în dezvoltare regională și amenajarea teritoriului la Universitatea de Arhitectură și Urbanism București cât și la London School of Economics. Pe parcursul ultimilor șapte ani a lucrat în proiecte cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare și cu Banca Mondială.

Ana-Maria Elian este urbanist cu specializare în Urbanism și Politici Publice. Este pasionată de procese participative de planificare urbană și caută să aducă mereu oamenii în mijlocul oricărei discuții legate de oraș. În ultimii patru ani s-a implicat în proiecte de cercetare și planificare urbană.
Marina Neagu și Ana-Maria Elian vor vorbi tinerilor despre „drumul” pe care l-au parcurs pentru a deveni profesioniste în ceea ce fac, despre preocupările din adolescență, despre motivația de a-şi fi ales o astfel de meserie, despre greutățile şi motivaţiile pe care le întâmpină zi de zi în exercitarea profesiilor lor. Considerăm ca va fi o bună ocazie ca tinerii din Reşiţa să cunoască semeni de-ai lor cu experienţa de viaţă, să afle lucruri noi care i-ar putea interesa, să descopere personalități discrete din comunitate şi poate de ce nu, să aibă exemple demne de urmat.

Cu aceste întâlniri săptămânale dorim să satisfacem nevoia de informare a tinerilor în diferitele domenii de interes pentru alegerea unei cariere. Considerăm că prea puţini tineri la vârsta liceului au deja opțiuni clare şi motivate pentru alegerea unei cariere. De aceea, prin aceste întâlniri, participanții au ocazia să-şi realizeze singuri un profil personalizat funcţie de abilităţi şi deprinderi, să-şi deseneze o traiectorie profesională, având un îndrumător, o legătură directă cu diverse meserii. Va fi pentru participanți o oportunitate de a se manifesta liber şi creativ în alegerea unei meserii.

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )