Home / Timiş / Iluminat public inteligent cu tehnologii avansate la Recaș

Iluminat public inteligent cu tehnologii avansate la Recaș

Proiectul româno-sârb inițiat și coordonat din punct de vedere tehnic de Asociația pentru Managementul Energiei Timiș (AMET) în cadrul programului transfrontalier IPA II, cu buget de implementare de 1.6 milioane euro, reprezintă unul dintre pașii necesari și fermi pentru implementarea dezideratelor Strategiei UE 20-20-20 și a MasterPlanului Energetic al județului Timiș. Acest masterplan a fost primul document programatic de acest tip din țară, creat de asemenea de către asociație.

”În urma implementării proiectului, Orașul Recaș va beneficia de iluminat public inteligent cu tehnologii avansate, care va reduce cheltuielile pe mai multe planuri, va reduce emisiile CO2 și va crește calitatea luminii generate. În acest fel, Recașul își croiește mai repede drumul către statutul de oraș inteligent și punct de atracție în anul 2021, când Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii.

Salutul și încurajările mele, în calitate de președinte al AMET, au fost adresate în numele celor 7 membri ai asociației, importante instituții ale județului Timiș.

În discursul meu, am îndemnat partenerii de față la multiplicarea proiectelor comune și am accentuat faptul că e nevoie să fie acoperite și celelalte subdomenii critice: autonomia energetică pe microzone și recuperarea urgentă în urma calamităților, furnizarea energiei termice calitative din surse regenerabile, conștientizarea populației și companiilor asupra îmbunătățirilor necesare prin prisma protecției mediului (inclusiv convertirea și folosirea energiilor reziduale) ș.a.m.d.

Le urez succes tuturor celor implicați în realizarea acestui proiect!” declară Marian Constantin Vasile.

About editor editor

Check Also

Fotbal juvenil de 1 iunie la Berzovia !

Școala Profesională Berzovia, în parteneriat cu Primăria Berzovia și S.C. ProiectMetal Berzovia, a organizat un …

Lasă un răspuns